Φιάσκο και κοροϊδία η Σύνοδος της Ε.Ε για την Ελλάδα

1628
ε-ε

Σε μεγάλο φιάσκο και κοροϊδία  εξελίχθηκε η πρόσφατη κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε ιδιαίτερα σε βάρος της Ελλάδας, με τον Κυρ. Μητσοτάκη ανίκανο να παίξει ένα δραστήριο ρόλο, να παριστάνει τον άβουλο τροχονόμο σε αποφάσεις που ουδόλως εξυπηρετούσαν τα εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής υπέστη τρεις βαριές ήττες, πράγμα που δείχνει ότι στην Ε.Ε δεν υπάρχει καμιά αλληλεγγύη παρά μόνο συμφέροντα και σκοπιμότητες των ηγεμονικών δυνάμεων της.

Η πρώτη και μεγάλη ήττα που υπέστη η χώρα μας αφορά το γεγονός ότι η Σύνοδος αρκέστηκε σε λόγια καταδίκης για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο αλλά δεν προχώρησε στη λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων που θα μπορούσαν  να αναχαιτίσουν την Άγκυρα, παρά μόνο σε κυρώσεις της “πλάκας” που αφορούν μόνο πρόσωπα, τα οποία μετέχουν σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τα λόγια αποδοκιμασίας της Τουρκίας, μπορεί σε άλλες περιόδους  κάπως να “τρώγονταν” αλλά σήμερα, όταν έχουμε επέλαση του θαλάσσιου Αττίλα-3 στην Κύπρο και χάρτες με όλο σχεδόν το Αιγαίο στην τουρκική ΑΟΖ, αποτελούν σκέτη υποκρισία. Πολύ περισσότερο που μεγάλες ηγεμονικές χώρες της Ε.Ε, όπως η Γερμανία, επέμειναν να συστήνουν αυτοσυγκράτηση έναντι της Τουρκίας και να μην “κλειστούν οι πόρτες” απέναντι της.

Η δεύτερη μεγάλη ήττα της Ελλάδας υπήρξε στο ζήτημα του προσφυγικούμεταναστευτικού, το οποίο έχει πάρει κρίσιμες διαστάσεις στην χώρα μας. Η Σύνοδος αντί να επιδείξει ουσιαστική αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αντί να πιέσει την Τουρκία να περιορίσει τις ροές προς την Ελλάδα και κυρίως να πιέσει να ανοίξουν τα σύνορα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε πρόσφυγες και μετανάστες από την χώρα μας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος, με επιμονή της Γερμανίας, στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας!

Η τρίτη μεγάλη ήττα της Ελλάδας, αν και πολύ κακώς δεν ήταν καθόλου στο βεληνεκές των στοχεύσεων του Κυρ. Μητσοτάκη, υπήρξε η χαλαρή αποδοκιμασία της τουρκικής εισβολής στην Συρία, παρ’ ότι αυτή η εισβολή παραβίαζε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ευνοούσε την επανεμφάνιση και αντεπίθεση των τζιχαντιστών στη Συρία και προκαλούσε ανθρωπιστικά εγκλήματα. Ούτε η ελληνική πλευρά αλλά ούτε η παρηκμασμένη και φθίνουσα Ε.Ε, μπορούν να αντιληφθούν ότι μετά από ένα ενδεχόμενο “φαγοπότι” των Κούρδων από το περιφερειακό τέρας της Τουρκίας του Ερντογάν, έρχεται η δική τους σειρά.

Η Ε.Ε δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να παίξει κανένα θετικό ρόλο στην περιοχή μας. Έχει χάσει, αν είχε ποτέ, οποιοδήποτε θετικό σφρίγος και δυναμισμό!

Η τραγωδία είναι ότι ΜητσοτάκηςΤσίπρας αντί να λυπούνται για τις πραγματικές αποτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τα μεγάλα, επί των ελληνικών προβλημάτων, ελλείμματα της Συνόδου Κορυφής, έκλαιγαν και κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί δεν πήραν το εισιτήριο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τα Σκόπια και τα Τίρανα! Μωραίνει Κύριος

 

B.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας