Ψευτοπρωθυπουργός κατεχομένων: Δίνει 6% τουρκοκυπριακών κατεχομένων με αντάλλαγμα λύση δυο κρατών

998
ψευτοπρωθυπουργός

Μια απαράδεκτη και εξευτελιστική πρόταση κάνει ο ψευτοπρωθυπουργός των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ για μια δήθεν “λύση” του Κυπριακού προβλήματος και στην ουσία για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο Ερσίν Τατάρ, «πρωθυπουργός» και «υποψήφιος» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί έδαφος 6% στους Ελληνοκύπριους και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι Τουρκοκύπριοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30% σε αντάλλαγμα της αποδοχής του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο.

Σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Daily Express, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο κ. Τατάρ ζήτησε από την Βρετανία να στηρίξει τη λύση δύο κρατών στο νησί.

Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο και υπενθυμίζοντας ότι ζουν 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι στη Βρετανία και 20 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν όλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας