Καταγγελία ξυλοδαρμού και σεξουαλικής επίθεσης σε 18χρονη από αστυνομικούς

564
Καταγγελία ξυλοδαρμού και σεξουαλικής επίθεσης

Σε άσχημη κατάσταση είναι η ψυχολογία της 18χρνης Έφης, εξαιτίας των όσων υπέστη από τους αστυνομικούς αλλά και των συνθηκών κράτησης της εκεί, όπως λέει στο Τvxs.gr η δικηγόρος της, Άννυ Παπαρούσσου, που δηλώνει με έμφαση πως μετά από όσα πέρασε η 18χρονη, δεν επιτρέπεται καν στους γονείς της να της πάνε στοιχειώδη αντικείμενα για την καθημερινή διαβίωση.

Η 18χρονη από την Ναύπακτο, καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς το βράδυ της 9ης Μαρτίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης , κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της «εσύ θα γαμηθείς να το θυμάσαι» ενώ, άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ, της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «πάμε στο στενό να σε γαμήσω».

Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περαιτέρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί. Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, της φώναζαν «σου αρέσει πουτάνα;». Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν «θα φτύσεις πολύ αίμα σήμερα» και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο.

Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στη σελίδα της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης όπως επίσης και το γεγονός ότι, σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της είχε προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτές είναι οι καταγγελίες καθώς και το γεγονός πως η νεαρή αυτή γυναίκα, είναι χτυπημένη και αυτό θα διαπιστωθεί κι από την εξέταση των γιατρών» λέει στο tvxs.gr η δικηγόρος της Αν. Παπαρούσου η οποία συμπληρώνει πως αύριο, αμέσως μετά την ανάκριση θα αποφασιστούν οι επιπλέον κινήσεις σε νομικό επίπεδο.

«Η ψυχολογία της δεν είναι σε καλή κατάσταση και εξαιτίας των συνθηκών κράτησης στην ΓΑΔΑ. Πέραν του ότι συνελήφθη, κακοποιήθηκε χτυπήθηκε είναι και τώρα χτυπημένη, ζήτησε να την πάνε στο νοσοκομείο αυτό δεν έγινε ποτέ. Δέχτηκε και σωματική βία και προσβολές που συνιστούν και αυτές αδικήματα. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να βγει σε καθαρό αέρα, τους κρατούν στα κελιά, δεν τους δίνουν τα στοιχειώδη αντικείμενα για καθημερινή την  διαβίωση, δυσκολεύονται οι γονείς να της περάσουνε πράγματα απαραίτητα, της πήγαν τα μισά της ρούχα, για παράδειγμα»

Στην ερώτηση μας αν έχουν ταυτοποιηθεί οι αστυνομικοί στους οποίους αναφέρεται η καταγγελία, απαντά πως υπάρχουν όλα μέσα στην δικογραφία. Η δικηγόρος επισημαίνει ότι οι πράξεις αυτές εκ μέρους αστυνομικών είναι κάτι σύνηθες, σπάνια όμως καταγγέλλονται από τα θύματα όπως έκανε η 18χρονη. «Την κατάχρηση αστυνομικής βίας σε επίπεδο σεξιστικών προσβολών, μπορώ να την εντάξω στο γενικότερο φαινόμενο της αστυνομικής βίας όπως αυτή εκδηλώνεται με σωματική και ψυχική κακοποίηση. Οι απειλές επίσης είναι ποινικά ελεγχόμενες. Μιλάμε για απειλές βιασμού, όπως καταγγέλλει η γυναίκα αυτή, που σε μια τόσο νεαρή ηλικία υπέστη όλα αυτά».

Η καταγγελία:

Στα social media κυκλοφορεί και βίντεο που σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι από τη στιγμή της επίθεσης και της σύλληψης της 18χρονης: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας