Φασιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα

1286
φασιστική

Την ευθύνη για τον δολοφονικό εμπρησμό που κατέστρεψε τον πρόχειρο καταυλισμό των Μπαγκλαντέζων μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς και για την επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, ανέλαβαν χτες με τηλεφώνημά τους σε ειδησεογραφικό ιστότοπο τα φασιστοειδή της «Κρυπτείας». Με το κείμενό τους, απειλούν για νέες επιθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής με βόμβες «μολότοφ», στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά στη Μανωλάδα είχε προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή των λιγοστών υπαρχόντων που κατείχαν εκατοντάδες μετανάστες. Από τη φωτιά κάηκαν τα περίπου 40 καταλύματα όπου διέμεναν εργάτες γης, φτιαγμένα από νάιλον, τα διαβατήριά τους και άλλα έγγραφά τους, χρήματα, ρούχα, κρεβάτια και ό,τι άλλο είχαν. Περίπου 63 φιάλες γκαζιού έσκασαν από τη φωτιά, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μαγειρεύουν. Μετά από την καταστροφή, πολλοί μετανάστες έμειναν στο δρόμο, αφού δεν υπάρχουν υποδομές έστω και για προσωρινή στέγαση.

Ακόμα, κατά την επίθεση στο ΠΙΚΠΑ τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ η ομάδα των φασιστοειδών τράπηκε σε φυγή. Για την επίθεση πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές, αλλά τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ότι σχετίζονταν με την επίθεση. Μάλιστα, οι τρεις απ’ αυτούς που πιάστηκαν από την Αστυνομία προέρχονταν από μέλη της κατάληψης που αμύνθηκαν στην επίθεση. Τα φασιστοειδή, σύμφωνα με καταγγελίες, προσπάθησαν να κάψουν το χώρο ρίχνοντας εμπρηστικές βόμβες και προκάλεσαν φωτιά. Είχαν στα χέρια σιδηρολοστούς και αλυσίδες, ενώ φορούσαν μάσκες. Φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και απειλούσαν ότι θα τους κάψουν όλους, ενώ υπήρχαν επικεφαλής που καθοδηγούσαν τους επιτιθέμενους με εντολές για επίθεση αρχικά και μετά για αποχώρηση.

Ενα από τα χτυπήματα της συγκεκριμένης ομάδας ήταν το 2017 στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν που είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη, αλλά τελικά παρέλασε κρατώντας την ταμπέλα του σχολείου του. Επίσης, η ομάδα είχε αναλάβει την εύθυνη για την εμπρηστική επίθεση τον περασμένο Μάρτη στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, που στεγάζεται στον 5ο όροφο στην οδό Χαλκοκονδύλη 35. Οι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό και εμποτισμένα στουπιά και έβαλαν φωτιά έξω από την είσοδο των γραφείων της αφγανικής κοινότητας, με αποτέλεσμα αυτή να υποστεί σημαντικές φθορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας