Τσακαλώτος προς επενδυτές: Συναρπαστικοί καιροί στην Ελλάδα. Ελάτε!

1020
δώρο

“Συναρπαστικές” χαρακτήρισε τις δυνατότητες επενδύσεων σε μια Ελλάδα όπου διασφαλίζεται η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Νέα Υόρκη,  από το βήμα του 20ου Συνεδρίου «Invest in Greece» της Capital Link Forums.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών  εστίασε στη δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική εξέλιξη στην Ελλάδα, που δημιουργεί, όπως είπε, καλύτερες συνθήκες για κερδοφόρες επενδύσεις. «Είναι συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσακαλώτος εξήγγειλε τη λήξη του νόμου Κατσέλη, στις 31 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως αναζητείται μια «ισορροπία» που θα προστατεύει τάχα την κύρια λαϊκή κατοικία, «χωρίς να προστατεύονται οι κακοπληρωτές».

Η ομιλία του υπουργού Οικονομικών ήταν ένας ύμνος στις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» τις οποίες φρόντισε να προπαγανδίσει με διάφορα ευφυολογήματα, ενώ έδωσε έμφαση στη «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειωθεί στη μείωση των “κόκκινων δανείων”. Κάτι που πρωτίστως ικανοποιεί το τραπεζικό κεφάλαιο εντός και εκτός Ελλάδας.

Επίσης, αναφέρθηκε στο στόχο της μείωσης της φορολογίας, τον οποίο η κυβέρνηση συνδέει με την προσέλκυση «επενδύσεων» και τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 

«Έτσι και αλλιώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις. Εγώ πιο πολύ σκεφτόμουν το φόρο εισοδήματος», σημείωσε. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πολιτικής αναδιανομής της φτώχειας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «βρεθεί επιπλέον ποσό» από τον «δημοσιονομικό χώρο» για να χρηματοδοτηθεί το επίδομα θέρμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας