Σε επίσχεση εργασίας γιατροί του Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

1289
επίσχεση
Οι γιατροί ζητούν οριστική άμεση λύση με έγγραφες δεσμεύσεις στο θέμα της πληρωμής των εφημεριών τους.

Οι γιατροί ζητούν την κατανόηση και τη στήριξη των γονιών «στις δίκαιες διεκδικήσεις μας» και καταλογίζουν «στάση παθητική και αναβλητική στη διοίκηση», καθώς το πρόβλημα έχει ανακύψει από την αρχή του έτους. Πλέον στους γιατρούς οφείλονται οι δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι γιατροί βρέθηκαν στο…ίδιο έργο θεατές και την περασμένη άνοιξη όταν «η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπεύθυνη για το νοσοκομείο, αρνήθηκε να εγκρίνει την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, επικαλούμενη τον Νόμο 4498/2017 περί εβδομαδιαίου ωραρίου των Νοσοκομειακών Ιατρών». Τότε η πληρωμή έγινε εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αλλά και πάλι από το βάρος των επαπειλούμενων κινητοποιήσεων.

Τις κινητοποιήσεις των ειδικευομένων γιατρών του παιδιατρικού νοσοκομείου στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος μάλιστα απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ειδικευομένων, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Η επίσχεση εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαναγκαστούν σε παράταση της σύμβασης τους. Αιτούμαστε όπως άμεσα προβείτε σε κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να καταβληθούν στους ιατρούς τα δεδουλευμένα τους. Το γεγονός δε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον χωρίς ειδικευόμενους έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία του και ως εκ τούτου είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας