Το περιοδικό Sputnik για τις διώξεις κατά Λαφαζάνη.

Λαφαζάνης

Λαφαζάνης στο Sputnik: Ασφαλίτες μάς βιντεοσκοπούσαν, οι διώξεις ξεκινούν από το Μαξίμου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλλει ότι «ασφαλίτες υποδύονταν τους κάμεραμεν» προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τις εις βάρος του κατηγορίες, ενώ τονίζει πως οι διώξεις εναντίον του ξεκινούν από «τα άδυτα του Μαξίμου».

Αστυνομικοί υποδύονταν τους εργαζομένους σε ΜΜΕ για να παρακολουθούν τις δράσεις της Λαϊκής Ενότητας, καταγγέλλει ο επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Sputnik σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και για τις οποίες είχε κληθεί σε απολογία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

«Ήταν αστυνομικοί, ασφαλίτες που υποδύονταν τους κάμεραμεν και οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν εμένα και συναγωνιστές μου στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς. Οι ίδιοι μαγνητοφωνούσαν, ενώ παριστάνοντας τους φωτορεπόρτερ έβγαζαν φωτογραφίες. Το τμήμα για την προστασία του Κράτους και της Δημοκρατίας μάς παρακολουθούσε στενά για τις πολιτικές μας δραστηριότητες ώστε να λαμβάνει γνώση των ενεργειών και των δράσεων μας, αλλά και για στοιχειοθετεί κατηγορίες σε βάρος μας σαν κι αυτές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία εναντίον μου», υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «κατασκευασμένη» δικογραφία με ψευδείς κατηγορίες.

«Η δικογραφία κατασκευάστηκε από το τμήμα της ασφάλειας του κράτους, με ψευδέστατες, στημένες κατηγορίες που περιλαμβάνουν τον μισό ποινικό κώδικα και περιλαμβάνουν κατηγορίες για οπλοφορία, οπλοχρησία, χρήση πυροτεχνημάτων, κ.ά.».

Όπως επισημαίνει, «όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές για την Ελλάδα, εποχές μετεμφυλιακές αντιδημοκρατικές, εποχές των διώξεων κατά των αριστερών, εποχές που υποτίθεται ότι είχαμε ξεπεράσει».

Εξηγώντας πώς πληροφορήθηκε για τους αστυνομικούς που παρίσταναν τους εικονολήπτες και τους φωτορεπόρτερ, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει πως δε γνώριζε για όλα αυτά «τα τραγικά και άκρως αντιδημοκρατικά πράγματα».

«Τα έμαθα όταν δημοσιεύτηκε η δίωξή μου. Ερεύνησα την υπόθεση κι όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από τη δικογραφία που επισήμως έχει περάσει στα χέρια μας μέσω ενός άλλου κατηγορουμένου, συναγωνιστή μας, που κατηγορείται για παρεμφερή πράγματα».

Καταγγέλλει, μάλιστα, πως η δίωξή του είναι «κεντρικά ενορχηστρωμένη» από «τα άδυτα του Μαξίμου».

«Η δίωξή μου ξεκινά και εκπορεύεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Τους ενοχλεί η κινηματική μου δράση, τους ενοχλεί η ανοδική πορεία της Λαϊκής Ενότητας, τους ενοχλεί η αντι-αμερικανική πολιτική και η στάση μου ενάντια στη δορυφοροποίηση της χώρας στον αμερικανο-ισραηλινό ιμπεριαλισμό», τονίζει κ. Λαφαζάνης.

Εκτιμά δε πως «η προσπάθεια δίωξής από την κρατική ασφάλεια, δεν αφορά μόνο τους πλειστηριασμούς. Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο την ευρύτερη δραστηριότητά μου και την αντίθεσή μου σε μία πολιτική η οποία παραδίδει τη χώρα μας, όχι μόνο στους πιστωτές και στη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, αλλά και στην αμερικανοκρατία στη χώρα μας η οποία παίζει ένα τραγικό ρόλο σε βάρος της ασφάλειας, της ειρήνης και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει πως οι διώξεις δε θα σταθούν αφορμή για να σταματήσει τη δράση του. «Ίσα-ίσα θα την εντείνουμε γιατί δυστυχώς κλιμακώνονται οι πλειστηριασμοί γιατί παίρνουν μορφή εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας