Τραμπ: Στο Παρίσι μάθαιναν Γερμανικά πριν μπουν οι ΗΠΑ στους πολέμους!

1027
τραμπ

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ντόναλντ Τραμπ, προχωρώντας σε προσβλητικές δηλώσεις για τη Γαλλία λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πιο εθνικιστική χώρα».

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι οι Γάλλοι «είχαν αρχίσει να μαθαίνουν Γερμανικά στο Παρίσι» κατά τη διάρκεια των δύο Παγκόσμιων Πολέμων έως ότου να επέμβουν οι ΗΠΑ.

Κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Στρατό, του «θύμισε» ότι ήταν η Γερμανία αυτή που ξεκίνησε τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο και όχι η Αμερική εναντίον και της όποιας φέρεται να επιθυμεί ο Γάλλος πρόεδρος να δημιουργηθεί στρατός.

Όσον αφορά τους δασμούς ο Τραμπ υπονόησε ότι έχει «χτυπήσει» τη Γαλλία το γαλλικό κρασί με επιπρόσθετους δασμούς.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία καθιστά πολύ δύσκολο για τις ΗΠΑ να πουλήσουν το κρασί τους στη Γαλλία και χρεώνει υψηλούς δασμούς, ενώ οι ΗΠΑ το κάνουν εύκολο για γαλλικού οίνους και επιβάλουν πολύ χαμηλούς δασμούς», ανέφερε ο κ. Τραμπ. «Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!».

Την επίθεση του Αμερικανού προέδρου σχολίασε ανώνυμα σύμβουλος του Μακρόν χαρακτηρίζοντας, ειρωνικά, «ευχάριστο» το γεγονός ότι ο Τραμπ θυμάται την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά δεν σχολίασε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

«O Γάλλος Πρόεδρος δεν έχει κάτι να πει», σημείωναν πηγές από το Μέγαρο Ηλυσίων, προσθέτοντας ότι ο κ. Μακρόν είχε καταστήσει σαφείς τις θέσεις του για τον ευρωπαϊκό στρατό και την άμυνα της ΕΕ στον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας