Τραμπ: Εξετάζει απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων, που σταθμεύουν στη Γερμανία;

1273
Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ όλο και περισσότερο λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την Γερμανική ΕΕ και εφαρμόζουν μια πολιτική αυτόνομου ηγεμονικού ρόλου με διάσπαση της παλαιάς Δυτικής Συμμαχίας.

Το ενδεχόμενο απόσυρσης ή μεταφοράς μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων, που σταθμεύουν στη Γερμανία, φέρεται να εξετάζει η Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μία εξέλιξη, που προκαλεί ανησυχία τόσο στο Βερολίνο όσο και συνολικά στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πάντως έχουν εδώ και καιρό αναγνωρίσει ότι έχει έρθει η ώρα για την Ευρώπη να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post το Πεντάγωνο έχει ήδη αρχίσει να μελετά το κόστοςοικονομικό και όχι μία μόνο- μίας τέτοιας κίνησης, ενώ και ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κορυφαίους συμβούλους του. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν όντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ή θέλει να διαρρεύσει η πληροφορία ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα λάβει χώρα στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Ενδεχομένως πιστεύει πως με την απειλή αυτή θα μπορούσε να εντείνει τις πιέσεις στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Γερμανούς να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία το τελευταίο διάστημα, ενώ εξαπολύει συνεχώς πυρά κατά των συμμάχων, ισχυριζόμενος ότι δεν σηκώνουν το βάρος, που τους αναλογεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας