Το καναδικό “Freedom Convoy” επεκτείνεται και στην Ευρώπη

2448
Διαμαρτυρίες φορτηγατζήδων σε Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Αυστρία
Ακολουθώντας τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι Καναδοί φορτηγατζήδες στην Οττάβα, ένας αυξανόμενος αριθμός διαδηλώσεων εμπνευσμένων από το καναδικό ‘Freedom Convoy’ φαίνεται να κερδίζει δυναμική σε όλο τον κόσμο.
Ομάδες στην Ολλανδία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έχουν αρχίσει να σχηματίζονται.

Κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Οι διαμαρτυρίες της Οττάβα, γνωστές ως «Συμφωνία για την Ελευθερία», στοχεύει στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων για τον COVID-19, συγκεκριμένα για τους φορτηγατζήδες που διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος της Οττάβα κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στη Νέα Ζηλανδία, φορτηγατζήδες φέρεται να ξεκίνησαν μια πομπή από τα βόρεια και τα νότια νησιά.
Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, πρόκειται να συγκλίνουν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ουέλινγκτον.
Επίσης, οι φορτηγατζήδες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαδηλώσουν κατά των υποχρεωτικών εντολών εμβολιασμού σε προάστιο της Γλασκώβης και θα οδηγήσουν μέχρι το Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα, πριν κατευθυνθούν στο Λονδίνο, είπαν οι διοργανωτές στην εφημερίδα Scottish Daily Express.
Αντίστοιχες πομπές επίσης θα αναχωρήσουν επίσης στις αγγλικές πόλεις Μάντσεστερ, Έξετερ, Μπρίστολ και Μπόρνμουθ, καθώς και σε πόλεις της Ιρλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας.
Στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους τοπικούς NL Times, δεκάδες φορτηγά και άλλα οχήματα συγκεντρώθηκαν στο Leeuwarden για να διαμαρτυρηθούν.
Αλλού στην Ευρώπη, ο Aram Lemmer, ιδιοκτήτης επιχείρησης και διοργανωτής στην Αυστρία, είπε ότι έχει οργανώσει περίπου 2.500 οχήματα να οδηγήσει στη Βιέννη, την πρωτεύουσα, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις εντολές υποχρεωτικότητας.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας