Το “Δεν Ξεχνώ” δεν είναι σύνθημα μίσους, είναι εθνική υποχρέωση όλων των Ελλήνων

481
είναι εθνική υποχρέωση όλων των Ελλήνων

Χωρίς περιστροφές: Δεν ξεχνούμε το “Δεν Ξεχνώ” κύριε Παναγιωτίδη, Τούρκοι και λοιποί

Γράφει η Φανούλα Αργυρού* 

 

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΤΟΥΡΚΟΙ και λοιποί

 

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα». Δρ. Νεοκλής Σαρρής

Φαίνεται ότι είναι πλέον ανάγκη καθημερινά να υπενθυμίζουμε την ιστορική πρόβλεψη του μεγάλου δασκάλου Δρ. Νεοκλή Σαρρή.

 

Αναφέρομαι σε ένα άρθρο του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη στην «Αλήθεια» 30.5.2021 με  τίτλο « Ξεχάστε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Ο αρθρογράφος μας ζητεί (όπως και οι Τούρκοι στο Λονδίνο την δεκαετία του 2000)  να ξεχάσουμε το γνωστό σύμβολο  «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1974 από τον επικοινωνιολόγο κ. Νίκο Δήμου, όπως γράφει και ο ίδιος, κατά την δεύτερη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Με αποτέλεσμα να βρίσκεται για 47 χρόνια υπό τουρκική κατοχή το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το θεωρεί γράφει, «αχρείαστο, ήταν αχρείαστο και  έχει προκαλέσει ζημιά στην εθνική μας υπόθεση»!! Επειδή «δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που έζησε από κοντά την τουρκική εισβολή να ξεχάσει ποτέ τις τραγικές εκείνες ημέρες»!

«Αχρείαστο» κύριε Παναγιωτίδη είναι για τους Τούρκους που τους προσβάλει και τους θυμίζει τις δύο βάρβαρες τους εισβολές. Τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας. «Αχρείαστο» κύριε Παναγιωτίδη είναι για τους συνεργάτες των Τούρκων εισβολέων Βρετανούς και pen holders στον ΟΗΕ για το Κυπριακό, γιατί εμποδίζει την «λύση» διάλυση που επεξεργάζονται για αναγνώριση «δύο κρατών» στο νησί και διάλυση της ΚΔ. «Αχρείαστο» κύριε Παναγιωτίδη είναι για τους Τούρκους και τους συμμάχους των γιατί θυμίζει το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν σε χιλιάδες συμπατριώτες μας, θυμίζει τα εγκλήματά τους για τα οποία δεν τιμωρήθηκαν, δεν βρέθηκαν ενώπιον Διεθνούς Δικαστηρίου, για τους βιασμούς, δολοφονίες, εξαφανίσεις, εξοντώσεις, ξεριζωμούς, και όλες τις παραβιάσεις των Συμβάσεων της Γενεύης του 1949 και όχι μόνον..,

 

Φανταστείτε να λέγει κάποιος, με τέτοια ελαφρότητα στους Εβραίους , να μην αναφέρονται στο Ολοκαύτωμα, να μην χρησιμοποιούν εμβλήματα που θυμίζουν την γενοκτονία, ειδικά όταν ελάχιστοι,  μετρημένοι ζούν πια από όσους είχαν την ατυχία να ζήσουν τις ατιμίες και δολοφονίες των Ναζί!  Δηλαδή να ξεχάσουν το Ολοκαύτωμα γιατί κάνει… ζημιά στην υπόθεσή τους!

Δυστυχώς  η επίθεσή του κ. Παναγιωτίδη εναντίον του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ταυτίζεται πλήρως με την τουρκική εκστρατεία που έκανε στο Λονδίνο την δεκαετία του 2000 η ρατσιστική οργάνωση «Embargoed!». Η οποία ιδρύθηκε για να προωθήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους και απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα, μετά το ΟΧΙ μας στο επαίσχυντο βρετανο-τουρκικό «Σχέδιο Ανάν» (Βλέπε λόρδου Χάνει). Στην συνέχεια εκδηλώθηκε και στην Κύπρο μια τέτοια εχθρική επιθετικότητα ταυτισμένη με εκείνη των Τούρκων στο Λονδίνο και έγραψα στην «Σημερινή» στις 20 Αυγούστου 2009 με τίτλο « Σύμβολο… μίσους το «Δεν Ξεχνώ».  Αντιγράφω:

 

«Ελευθερία αξίζουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να πεθάνουν για Ελευθερία»

(Από κύριο άρθρο της αμερικανικής «Νιου Γιόρκ Τάιμς», 27 Οκτωβρίου 1956 – για την ουγγρική επανάσταση).

 

Με την ευκαιρία της βεβήλωσης του αυτοκόλλητου της «Αδούλωτης Κερύνειας» «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και του αιματοβαμμένου χάρτη (που συμβολίζει τη ζωντανή μας μνήμη για την τουρκική βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας), από μια λεγόμενη «Αντιφασιστική δράση» (βλέπε «Σημερινή» και «Φιλελεύθερος» 18 Αυγούστου, 2009), θα πρέπει να αποκαλύψουμε, για ευρύτερη ενημέρωση πλέον, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτήν την καταδικαστέα πράξη λεγόμενων αντιφασιστών.

Αυτούς, δηλ., που τόλμησαν να χαρακτηρίσουν τους πρόσφυγες, που υποστηρίζουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και αγωνιζόμαστε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ως… εθνικιστές/φασίστες.

 

Θρασεία απαίτηση Τ/κ Λονδίνου

 

Στις 17 Οκτωβρίου 2006 η τουρκοκυπριακή οργάνωση «Εμπάργκοτ!», που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2005, ακριβώς μετά το ΟΧΙ μας εναντίον του εκτρώματος Ανάν/Χάνεϊ, και ανέλαβε εκστρατεία υπέρ της αναγνώρισης και των απευθείας πτήσεων (με βρετανικές υψηλά ιστάμενες ράχες εκτός των τουρκικών), με επιστολή της προς τον τότε Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Βρετανίας κ. Χάρη Σοφοκλείδη απαιτούσε όπως
εγκαταλείψουμε πάραυτα τον αιματοβαμμένο χάρτη και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Οι άνθρωποι ξεδιάντροπα επικαλούνταν στην επιστολή ότι εμείς οι Ελληνοκύπριοι διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα, ότι το σύμβολο με τον αιματοβαμμένο χάρτη και το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» προσβάλλει τους Τουρκοκύπριους, και πως δεν… προσφέρει στη συμφιλίωση. Το σύμβολο αυτό, έγραψαν οι Τουρκοκύπριοι της ρατσιστικής «Εμπάργκοτ!» προκαλεί θυμό και εχθρότητα μεταξύ των δύο πλευρών! Την επιστολή, που έφερε τον τίτλο «Drop the logo!», υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της οργάνωσης, Μπουλέτ Οσμάν, και ακόμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εν λόγω οργάνωσης πλαισιωμένη με τη φωτογραφία του Χάρη Σοφοκλείδη.

Ο Χάρης Σοφοκλείδης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων τότε. Οι οποίοι είχαν επίσης αποταθεί στις βρετανικές αρχές απαιτώντας την απαγόρευση του χάρτη μας από τις διαφημίσεις μας. Οι βρετανικές αρχές ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ το τουρκικό αίτημα. Το 2007 ο κ. Σοφοκλείδης αποσύρθηκε από πρόεδρος της ΕΚΟ και την προεδρία ανέλαβε ο κ. Πίτερ Δρουσιώτης, ο οποίος επιλέχθηκε και υποστηρίχτηκε από το ΑΚΕΛ Βρετανίας.

 

 

Στις 24 Ιουνίου 2008 η ΕΚΟ απέκτησε ιστοσελίδα, που μέχρι τότε δεν είχε. Προς έκπληξη όλων είδαμε ότι ο αιματοβαμμένος χάρτης ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ από το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και αντικαταστάθηκε από ένα χάρτη της Κύπρου, με το κατεχόμενο μέρος σε πράσινο σκούρο χρώμα και το ελεύθερο σε γκρίζο-άσπρο. Δίχως καν να διευκρινίζεται ότι το πράσινο είναι ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, και το υπόλοιπο η ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία.

«Σύμβολα μίσους»!

Στις 27 Νοεμβρίου 2008 η δημοσιογράφος Σουζάν Νουρί, αρχισυντάκτρια της τουρκικής εφημερίδας «Λόντρα Γκαζέτ», στο Λονδίνο, και μέλος της οργάνωσης «Εμπάργκοτ!», έγραψε ίσως το χειρότερο από τα άρθρα της με τίτλο «Σύμβολα μίσους».

Symbols of hate

Suzan Nuri – 27 Kasym 2008

 

Στο άρθρο της η Νουρί υποστηρίζει τη νέα εκστρατεία της «Εμπάργκοτ!» για εξουδετέρωση του αιματοβαμμένου χάρτη. ΄Εγραψε μεταξύ άλλων: «…Σύμβολο μίσους ο αιματοβαμμένος χάρτης της Κύπρου με το Βορρά να στάζει από αίμα, που χρησιμοποιούν κάποια μέλη της ελληνοκυπριακής κοινότητας εδώ στο Η. Βασίλειο… Η εικόνα είναι προσβλητική για τους Τουρκοκύπριους όπως η Swastika για τους Εβραίους… Επειδή αγνοούσαμε τόσο καιρό αυτήν την εικόνα του μίσους δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να το κάνουμε. Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα αν δεν τα βάλουμε με τέτοιες εικόνες, τη διαστρέβλωση και κραυγαλέα προπαγάνδα;».

Σήμερα, η λεγόμενη αυτή αντιφασιστική δράση, που επιχείρησε να βεβηλώσει το αυτοκόλλητο της «Αδούλωτης Κερύνειας» φαίνεται να ενισχύει καθαρά προκλητικές και απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις».

 

(Επίσης www.eleftheria.co.uk  29.7.2009 «Η ρατσιστική Τ/κ οργάνωση «Embargoed!» απαίτησε την κατάργηση του αιματοβαμμένου χάρτη της Κύπρου»).

 

Τουρκία – κατεχόμενα

Η Τουρκία μετατράπηκε σε τεράστια φυλακή δημοσιογράφων, διανοουμένων και κράτος τρομοκρατίας…

 

https://www.osac.gov/Country/Cyprus/Content/Detail/Report/e45c9e6b-cdff-4f41-bab3-18c910837951

https://www.al-monitor.com/originals/2021/05/mobsters-claims-turn-spotlight-new-cocaine-route-turkey

 

https://www.theguardian.com/world/2021/may/25/mafia-bosss-youtube-claims-rattle-turkish-government

 

Μετέτρεψαν τα κατεχόμενα σε  τόπο οργανωμένου εγκλήματος όπου ο ΟΗΕ και οι Βρετανοί κλείνουν τα μάτια. Σωρεία αναφορών στις ετήσιες εκθέσεις  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  για εγκλήματα,  εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μοντέρνας σκλαβιάς μεταξύ των οποίων και παιδιών. Και όλα αυτά γιατί η Βρετανία, Αμερική, ΟΗΕ και ΕΕ δεν τολμούν να παραδεχθούν ότι υπάρχει κατοχή που απαιτεί την εφαρμογή του Χάρτη της Νυρεμβέργης του 1945, των Συμβάσεων της Γενεύης του 1949 και ένα Διεθνές Δικαστήριο για την Τουρκία.

 

https://www.osac.gov/Country/Cyprus/Content/Detail/Report/e45c9e6b-cdff-4f41-bab3-18c910837951

Το παρακράτος μαφίας-δολοφόνων, που διεκδικεί κυριαρχία

https://simerini.sigmalive.com/article/2021/5/31/to-parakratos-maphias-dolophonon-pou-diekdikei-kuriarkhia/

 

Η επανένωση της πατρίδας μας κύριε Παναγιωτίδη, θα έλθει με την γνήσια ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της νήσου,  και όχι με την διαιρετική, ρατσιστική βρετανο-τουρκική ύπουλη ερμηνεία της «επανένωσης δύο κρατών»! Η ΚΔ ήταν και παραμένει ΕΝΙΑΙΟ κράτος στον ΟΗΕ, ΕΕ, ΣΕ…

Εξού και δεν εξοργίζει όσους υποστηρίζουν την συνομοσπονδιακή «επανένωση δύο κρατών» το έκτρωμα στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Ούτε το σοβινιστικό του λεκτικό πόσο περήφανος είναι ο Τούρκος που κατάφερε τόσα εγκλήματα και δύο τουρκικές εισβολές δίχως τιμωρία μέχρι σήμερα…

Δεν ξεχνούμε το «ΔΕΝ ΔΕΧΝΩ» κ. Παναγιωτίδη, Τούρκοι και λοιποί γιατί δεν πουλάμε πατρίδα.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας