Τουρκία: Σύντομα θα ''εκκαθαρίσουμε'' την Αφρίν. Η Άγκυρα βάζει πόδι στην Αφρίν ή καλλιεργεί ευσεβείς πόθους;

1629
τουρκία

Υπό τα εγκληματικώς αδρανή βλέμματα της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει βρει λέξη αποδοκιμασίας για την Τουρκική εισβολή στην Συρία αλλά και με την ανοχή των ΗΠΑ, που λανθασμένα επέλεξαν ως ”προστάτες” οι Κούρδοι, οι Τούρκοι κομπορημονούν για τις ”επιτυχίες” τους στην Αφρίν.
Η Τουρκία θα ”εκκαθαρίσει” σύντομα τη συριακή πόλη Αφρίν από μαχητές και έχει ήδη αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερο από το ήμισυ της περιοχής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ.
«Έχουμε εκκαθαρίσει από τρομοκράτες μια περιοχή 1102 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Αφρίν. Θα φτάσουμε σύντομα στο κέντρο της πόλης και θα το εκκαθαρίσουμε και αυτό», τόνισε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το ερώτημα, όμως, είναι αν αυτοί οι ισχυρισμοί της Τουρκίας αποτελούν ευσεβείς πόθους ή όχι, αφού τα ίδια έλεγαν και κάποιοι σύμμαχοι της για το Κομπάνι και την πάτησαν οικτρά.
Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε νωρίτερα ότι το 60% της περιοχής της Αφρίν βρίσκεται πλέον στον έλεγχο Σύρων ανταρτών συμμάχων της Τουρκίας.
Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν ή προσπαθούν να φύγουν σήμερα από τον κουρδικό θύλακα στη βορειοδυτική Συρία, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται προ των πυλών της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας