Τι δεν καταλαβαίνετε; Έχουμε κυβέρνηση σημιτικού ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

2862
σημιτικού

Οι περισσότεροι στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών αλλά και στον χώρο της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον με τις πρώτες αντιδράσεις τους, προτού ξυπνήσουν αργοπορημένα, μίλαγαν για ανούσιο ανασχηματισμό.

Όπως πρώτη επισήμανε η Iskra, όλοι αυτοί κάνουν πελώριο λάθος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε, βέβαια, ένα ευρύ κλασσικό ανασχηματισμό, αυτό, όμως, καθόλου δεν σημαίνει ότι ήταν και ανούσιος. Κάθε άλλο. Από τη σκοπιά του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν πολύ σημαντικός αλλά πολύ αρνητικός για τον τόπο .

Καταρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψαλίδισε μέχρι αφαιρέσεως τις αρμοδιότητες υπουργών όπως ο Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι δεν ανήκουν στο στενό  πολιτικό περιβάλλον του, αρμοδιότητες τις οποίες παρέδωσε σε υφυπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και γραμματείς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων “υπερφαλαγγίζουν” τους νυν υπουργούς, αφού τα καθήκοντά τους ελέγχονται απευθείας από τον πρωθυπουργό στον οποίον και λογοδοτούν.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έγιναν δέκτες μιας “ταπεινωτικής” μεταχείρισης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο εξ’ αυτών να βλέπει την απώλεια των σημαντικότερων ευθυνών του, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να υποχρεώνεται να υπογράψει την μεταβίβαση των πιο σημαντικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, των επενδύσεων και των ΣΔΙΤ, στον μέχρι σήμερα υφυπουργό του.

Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα, ο πλέον “κερδισμένος” του ανασχηματισμού αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, έμπιστος της οικογένειας Μητσοτάκη, βιτριολικά μνημονιακός και υπερνεοφιλελεύθερος, ο οποίος αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τα δημόσια οικονομικά  και τον σχεδιασμό και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε, στη βάση των κατεδαφιστικών απορρυθμίσεων της Επιτροπής Πισσαρίδη. Στην ουσία ο Θεόδωρος Σκυλακάκης γίνεται το δεύτερο πρόσωπο στη κυβέρνηση και ο “ταμίας” του Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να παίρνει προσωπικά  στα χέρια του την διαπλεκόμενη διανομή και κατανομή των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων.

Και μια ακόμα “ασήμαντη” λεπτομέρεια, την οποία επισημαίνει σε σημερινό άρθρο του ο έμπειρος Μανώλης Κοττάκης:

” Οι κύριοι Τσακλόγλου (υφυπουργός Ασφάλισης), Παπαθανάσης (αναπληρωτής Επενδύσεων), Θεμιστοκλέους (γραμματέας Υγείας), Κοντογεώργης (γενικός γραμματέας Συντονισμού), Κυριακού (γενικός γραματέας Βιομηχανίας, τέως Διευθυντής ΣΕΒ), Χρυσουλάκης ( γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας) είναι όλοι ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Λουκά Παπαδήμου, του  Κώστα Σκανδαλίδη, του Γιάννη Στουρνάρα, του Άκη Σκέρτσου και άλλων. Αν μάλιστα έχει κανείς την υπομονή να διαβάσει τη στελέχωση όλων των επιτροπών (2021, Πισσαρίδη) και όλων των δημόσιων θέσεων, θα διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η Ελλάς κυβερνάται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με σκιώδη πρωθυπουργό τον ακμαιότατο κ. Σημίτη.

Σακελλαρόπουλου, Αλιβιζάτος, Στουρνάρας, Πελαγίδης, Ροζάκης, Ντόκος και δεν ξέρω πόσοι άλλοι από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ , ελέγχουν σήμερα το κράτος. Ακόμα και ο έμπειρος Παύλος Αποστολίδης, που τίθεται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διάλογο με την Τουρκία, ήταν διοικητής της ΕΥΠ του κ. Σημίτη”.

Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους στην κυβέρνηση και στις κορυφές του κράτους, πρέπει να προσθέσουμε και τους “κρυπτοσημιτικούς ΚεντροαριατερούςΓεραπετρίτη, Πιερρακάκη, Χρυσοχοϊδη κ.λ.π, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είχε την τιμητική του και στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλες τις κυβερνήσεις από το 2004 και μετά.

Να, γιατί λέμε ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά ο πολιτικός πυρήνας όσων τις συναπαρτίζουν και ο πολιτικός προσανατολισμός τους παραμένει ο ίδιος και όλο και πιο καταστροφικός οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά για την χώρα, μέχρι τελικής πτώσεως.

Εκτός και εάν κάποτε “ξυπνήσουμε” με άλλα μυαλά!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας