Συνάντηση Λαφαζάνη με Δημοκρατικό Μέτωπο Παλαιστίνης: ΟΧΙ στη δορυφοροποίηση στο Ισραήλ

1073
Συνάντηση Λαφαζάνη

Παν. Λαφαζάνης: Κυβέρνηση πιόνι των ΗΠΑ και δορυφόρος του Ισραήλ ντροπιάζει και εκθέτει την Ελλάδα

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Παναγ. Λαφαζάνη και Διονύση Φλαμιάτο συναντήθηκε με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου Παλαιστίνης που βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελείται από τους Ibrahim Abu Bashar, μέλος Π.Γ και τα μέλη της Κ.Ε Tareq Shrouf και Eqtami Mihiar.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ θερμό και συντροφικό – αγωνιστικό κλίμα ο Ibrahim Abu Bashar και η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου εξέθεσαν τα τραγικές καταστάσεις που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, ιδιαίτερα στη Γάζα, κάτω από την όλο και πιο βάναυση Ισραηλινή κατοχή. Η Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία καυτηρίασε ιδιαίτερα τις δολοφονίες και το λουτρό αίματος που έχει εξαπολύσει ο Ισραηλινός στρατός πρώτα απ’ όλα στην Γάζα, ενώ κατάγγειλε τον απάνθρωπο και αδίστακτο ιμπεριαλιστικό ρόλο των ΗΠΑ οι οποίες στηρίζουν απροκάλυπτα τον Ισραηλινό επεκτατισμό.

Η Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία εξήρε τον ρόλο της ΛΑ.Ε στο ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και εξέφρασε την βούληση της για την συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στην ΛΑ.Ε και το Δημοκρατικό Μέτωπο της Παλαιστίνης.

Ο Παν. Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑ.Ε ευχαρίστησε τους συντρόφους του Δημοκρατικού Μετώπου για την συνάντηση και την πλήρη ενημέρωση που πραγματοποίησαν.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα για το ρόλο της στην περιοχή.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πιόνι των ΗΠΑ και δορυφόρο του Ισραήλ και της σιωνιστικής δολοφονικής στρατηγικής της ηγεσίας του.

«Αυτές τις μέρες», υπογράμμισε ο Παν. Λαφαζάνης, «Ισραηλινά μαχητικά βρίσκονται στην Λάρισα και στο πλαίσιο των εφτασφράγιστων συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, μετέχουν σε αεροπορικές ασκήσεις βάθους, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα αλλά συνδέονται με τους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ισραήλ για τον πλήρη έλεγχο των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου.

Είναι ντροπή για την χώρα μας και την ιστορία της, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, η οποία έχει παραδοσιακά αναπτύξει μακραίωνους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο και ειδικά με τον Παλαιστινιακό λαό, να έχει καταντήσει προκάλυμμα και μακρύ χέρι για τις επιθετικές ορέξεις των γερακιών του Ισραήλ και να κάνει τα στραβά μάτια στις κατοχικές δολοφονίες τους στην Γάζα.

Προτού η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή μας υποστούν ακόμα μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες βλάβες και περιπέτειες από την επιθετική στρατηγική του αμερικανοϊσραηλινού ιμπεριαλισμού, η χώρα μας χρειάζεται να ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό και ανεξάρτητο δημοκρατικό αντιϊμπεριαλιστικό δρόμο με μια αυθεντικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που βασικό της στοιχείο θα είναι η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για να αποκτήσει επί τέλους, στην βάση των διεκδικήσεων του, την δική του ελεύθερη πατρίδα».

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε «την βούληση της ΛΑ.Ε να ενισχύσει περαιτέρω τους συνεργασιακούς δεσμούς της με το Δημοκρατικό Μέτωπο της Παλαιστίνης και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις του Παλαιστινιακού λαού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας