Συλλήψεις Αμερικανών πρακτόρων στη Λευκορωσία

Αμερικανών πρακτόρων στη Λευκορωσία

Ηανατολική Ευρώπη έχει πάρει ”φωτιά”, καθώς οι ΗΠΑ, θέλουν να ανοίξουν πολλά μέτωπα κατά της Ρωσίας. Μετά την Ουκρανία, ”έσκασε” και η Λευκορωσία, καθώς σύμφωνα με το Μινσκ και την Μόσχα, απετράπει την τελευταία στιγμή πραξικόπημα στην Λευκορωσία. O Πρόεδρος Λουκασένκο, κατηγόρησε ευθέως την Αμερική, ότι είναι πίσω από αυτήν την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο κύριος στόχος  ήταν η φυσική απομάκρυνση του Λουκασένκο. Στο δεύτερο στάδιο της απόπειρας, ήταν να μπλοκάρουν τα στρατεύματα και την αστυνομία. Το τρίτο στάδιο, ήταν να καταλάβουν πολλά συμβολικά κτίρια στο κέντρο του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός ραδιοφωνικού σταθμού, και ενός καναλιού, έτσι ώστε οι πραξικοπηματίες να μπορούν να διαβάσουν την έκκληση. Επίσης σχεδίαζαν να μπλοκάρουν την πρωτεύουσα, έτσι ώστε οι αρχές να μην μπορούν να φέρουν εξωτερικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ύποπτοι σχεδίαζαν να εμπλέξουν εθνικιστές από το Κίεβο,  στην προετοιμασία του πραξικοπήματος.

Κίεβο: ”Οι Ρώσοι θα ζητήσουν την απόσχιση του Ντονέτσκ, βοηθήστε μας”!

Επιπλέον, σε συνάντηση στη Μόσχα, οι συνωμότες τόνισαν για άλλη μια φορά, ότι ο κύριος στόχος στην αρχή του πραξικοπήματος έπρεπε να είναι η εξάλειψη του Λουκασένκο. Μετά από αυτό, σχεδιάστηκε να μπλοκαριστεί εντελώς ολόκληρο το σύστημα ισχύος της Λευκορωσίας.

Σήμερα βγήκαν στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο με την σύλληψη των υπόπτων. Η Λευκορωσία αναφέρει πως αυτοί που συνελήφθησαν ήταν Αμερικανοί πράκτορες της CIA. H ”βόμβα” όμως ήρθε από αλλού. 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας, ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί ετοίμαζαν μεγάλες αποστολές όπών προς την Λευκορωσία. Τα όπλα αυτά, θα τα προμηθεύονταν στρατιωτικοί και πολίτες που είναι κατά του Λουκασένκο. Αυτό ανέφερε πριν λίγο ο επικεφαλής  των μυστικών υπηρεσιών Ivan Tertel στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Λευκορωσίας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας