Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηρώδειο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

1560
ιωάννινα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, έξω από το Ηρώδειο, όπου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) πραγματοποιεί εκδήλωση με τη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ), η μεγαλύτερη οργάνωση απόδημων Ηπειρωτών, διοργανώνει μουσικοθεατρική παράσταση, στο Ηρώδειο, στην οποία εμφανίζονται σαν χορηγοί τα ΕΛΠΕ. Έχουν προηγηθεί «ενημερωτικές» εκδηλώσεις για τις εξορύξεις, στις οποίες οι εκπρόσωποι των εταιρειών και του υπουργείου είχαν απεριόριστη δυνατότητα προπαγάνδισης, ενώ γινόταν ενορχηστρωμένη προσπάθεια να εμποδιστεί ο αντίλογος. Παρ’ όλα αυτά, οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των μελών της ΠΣΕ ήταν τόσες και τέτοιες, που οδήγησαν σε απόφαση Γενικής Συνέλευσης κατά των εξορύξεων, απόφαση η οποία επιχειρήθηκε να καταστρατηγηθεί βάναυσα από τη διοίκηση της ΠΣΕ, φτάνοντας στο σημείο να αποδεχθεί -αν όχι να επιδιώξει- τη χορηγία της παράστασης στο Ηρώδειο από τα ΕΛΠΕ”.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, “είναι πασιφανής η επιλεκτική και ετεροβαρής στάση του κράτους και των εταιρειών. Όσοι δέχονται να σιγήσουν για τις επιπτώσεις των εξορύξεων και να αναπαράγουν την προπαγάνδα περί ευημερίας που αυτές θα φέρουν, λαμβάνουν οικονομική και πολιτική στήριξη. Όσοι έχουμε επιλέξει να βρισκόμαστε στο στρατόπεδο της προστασίας της φύσης και της ανθρώπινης ζωής -μέσα σε αυτήν τη φύση- αντιστεκόμενοι στους σχεδιασμούς των εταιρειών και του κράτους τους, βρισκόμαστε στο στόχαστρο εκφοβισμών και τραμπουκισμών.

Δεν είναι ότι μας ξενίζει αυτή η στάση. Αλλά, ούτε μας αποθαρρύνει, ούτε μας απογοητεύει. Ας το ακούσουν για μια ακόμη φορά: ούτε θα σιωπήσουμε, ούτε θα συναινέσουμε. Σε κάθε βήμα τους και σε κάθε προσπάθεια εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων θα μας βρίσκουν απέναντι, ολοένα και περισσότερους/ες κάθε φορά.

Καλούμε σε συγκέντρωση, την Τετάρτη 3 Οκτώβρη, στις 7μ.μ., έξω από το Ηρώδειο ενάντια

· στις χορηγίες του εκμαυλισμού

· στην καταστολή του κράτους και των εταιρειών

· στην καταστροφή του τόπου για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας