Στρατούλης στη συγκέντρωση συνταξιούχων ΕΤΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα για τον ΛΕΠΕΤΕ

1742
ΕΤΕ

Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας ως εκπρόσωπος της ΛΑΕ στην μαζικότατη αγωνιστική ενημερωτική συγκέντρωση συνταξιούχων της ΕΤΕ νομού Αττικής για τον ΛΕΠΕΤΕ, που διοργανώθηκε από τον σύλλογό τους σήμερα, Δευτέρα, 18 Μάρτη, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ΛΑΕ είχε, έχει και θα έχει την άποψη ότι ο ΛΕΠΕΤΕ ήταν, είναι και θα πρέπει να παραμείνει λογαριασμός καθορισμένων και εγγυημένων παροχών.

Εξάλλου, αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημά μου με βάση το οποίο το 1ο εξάμηνο του 2015, όταν ήμουν Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, είπα ένα σθεναρό ΟΧΙ και πέταξα έξω από το γραφείο μου τους εκπροσώπους της τρόικας, που μου ζητούσαν πιεστικά να εντάξω τον ΛΕΠΕΤΕ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των εργαζομένων και συνταξιούχων της.

Να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος της, μετά από προσφυγή εκατοντάδων συνταξιούχων. Να σταματήσει να στερεί από το Λογαριασμό Επικούρησης ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του, με αποτέλεσμα την πλήρη περικοπή των παροχών του προς τους συνταξιούχους της ΕΤΕ εδώ και 17 μήνες, μειώνοντας δραστικά τα εισοδήματα τους και οδηγώντας στην φτωχοποίηση 17.000 οικογένειες.

Εξάλλου, η Εθνική Τράπεζα έχει ηθική και νομική υποχρέωση να τηρήσει τις οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, γιατί έχει η ίδια αξιοποιήσει και ουσιαστικά λεηλατήσει τα αποθεματικά του ΛΕΠΕΤΕ. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί με τις πολιτικές τους μείωσαν συνειδητά τα έσοδα του ΛΕΠΕΤΕ. Είτε με την αφαίρεση από τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2005 στην ΕΤΕ της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΛΕΠΕΤΕ. Είτε με την ανοχή στην παράνομη συμπεριφορά της ΕΤΕ να μην καλύπτει τις απώλειες εσόδων του ΛΕΠΕΤΕ από τις συνεχείς εθελούσιες εξόδους του προσωπικού. Είτε με την ανοχή στην ΕΤΕ να προσλαμβάνει υψηλόμισθα μεγαλοστελέχη με τέτοιες μορφές εργασίας, που να τους εξαιρεί από την υποχρέωση εισφορών στο ΛΕΠΕΤΕ.

Η σημερινή κυβέρνηση, έχει επίσης μεγάλες ευθύνες, γιατί έκανε ότι δεν ξέρει ότι η ΕΤΕ εδώ και 17 μήνες δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της προς το ΛΕΠΕΤΕ. Γιατί έστελνε τα ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν τους αγώνες σας και γιατί φέρνει πρόταση καθαρά προεκλογική, που δεν είναι λύση στο πρόβλημά σας, αλλά μπάλωμα και παγίδα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αφήσει τα προεκλογικά πολιτικά κόλπα και να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υποχρεώσει την ΕΤΕ να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΛΕΠΕΤΕ και τους δικαιούχους του επικουρικού βοηθήματος.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σας για την υπεράσπιση του Λογαριασμού Επικούρησής σας και σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σας.»

cof

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας