Ο Λαφαζάνης σε εκδήλωση με Μελανσόν καταγγέλλει το πραξικόπημα των αγορών

1853
λαφαζάνης

Ο Παν. Λαφαζάνης μετείχε και μίλησε σε εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και αφορούσε τις εξελίξεις στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό μέλλον.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ζαν-Λύκ Μελανσόν, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ανυπότακτης Γαλλίας, η Μαρίζα Ματίας, ευρωβουλευτής του Μπλόκο Αριστεράς Πορτογαλίας, ο Μιγκέλ Ουρμπάν, ευρωβουλευτής των Podemos, Ελεονόρα Φορέντσα, ευρωβουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, η Μάλιν Μπιόργκ, από το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, ο Στέφαν Έκ, ανεξάρτητος Γερμανός ευρωβουλευτής και ο Ντέιβιντ Βάγκνερ από την Αριστερά Λουξεμβούργου.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε στην ομιλία του «το καθεστώς ευρω-δικτατορίας που έχει επιβληθεί από το χρηματιστικό κεφάλαιο στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και το πρόσφατο πραξικόπημα που διέπραξε στην Ιταλία η ευρωπαϊκή χρηματιστική ολιγαρχία, οι οίκοι αξιολόγησης, οι Βρυξέλλες και η ΕΚΤ, με εκτελεστικό όργανο τον υπάλληλό τους, Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι ιδεολογικά και πολιτικά με την Ιταλική Λέγκα, αλλά δεν συμφωνούμε με την ακύρωση της λαϊκής εντολής. Είναι θέμα δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι το κύριο και δεν υπάρχει δημοκρατία α λα κάρτ».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «πολύ χειρότερα πραξικοπήματα από τις ίδιες δυνάμεις με την μεσολάβηση των πολιτικών υπαλλήλων τους γνώρισε η Ελλάδα τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015 και η Κύπρος το 2013. Η Ευρωζώνη και η ΕΕ υπάρχουν χάρις στα συνεχή πραξικοπήματα και τιςαντιδημοκρατικές εκτροπές».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι το «ευρώ δεν είναι κάτι ουδέτερο αλλά ο εκφραστής ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού και της Γερμανικής επικυριαρχίας. Όποια πολιτική δύναμη και αν κυβερνάει εντός ευρώ θα εφαρμόζει με ανούσιες δευτερεύουσες επιλογές την ίδια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική εξουθένωσης των εργαζομένων και διάλυσης των μικρομεσαίων στρωμάτων στις πόλεις και την περιφέρεια».

«Στην Ευρώπη μπορεί να υπάρξει», κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης, «με ισοτιμία και αλληλεγγύη. Προϋπόθεση για αυτό είναι να απαλλαγεί η Ευρώπη από το ευρώ και την ΕΕ και να προχωρήσει σε μια πορεία αναπτυγμένων σχέσεων ανάμεσα σε ελεύθερες, κυρίαρχες, ανεξάρτητες και βαθιά δημοκρατικές χώρες με δίκαιους όρους και λαϊκές συγκαταθέσεις, χωρίς ηγεμονισμούς και κηδεμονίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας