Οι εργαζόμενοι απεργούν σήμερα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές

1142
απεργία

Εργατική απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην Πατησίων μπροστά στο Πολυτεχνείο.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας γυρίζοντας την πλάτη τους στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πήραν σήμερα στα χέρια τους την υπόθεση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και απεργούν από το πρωί μαζικά σε όλη τη χώρα και συμμετέχουν σε αγωνιστικές συγκεντρώσεις πορείες για τα πραγματικά αιτήματα της τάξης τους, για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, δηλαδή για:

  • Την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους

  • Το σταμάτημα της αρπαγής της Λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

  • Τον τερματισμό της λιτότητας και την αύξηση μισθών και συντάξεων

  • Τον τερματισμό της φορολογικής λεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων

  • Την επαναθεμελίωση του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου

  • Τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας

  • Την αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες

  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και τη στήριξη του δημόσιου τομέα.

Ενάντια στον πόλεμο και τις αμερικανατοϊκές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας.

Όσον αφορά την Αθήνα αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποιούν πολλές αγωνιστικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην οποία έχουν καλέσει και το ΜΕΤΑ, αλλά και η ΛΑΕ και άλλες αριστερές πολιτικές οργανώσεις στις 10.30πμ., στην Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 πμ ενώ στις 10:30 το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στην Ομόνοια.

Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ .

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία έως τις 12 τα μεσάνυχτα λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία.

Κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιηθεί στα τρένα και τον προαστιακό λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών. Δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Το Μετρό και ο ηλεκτρικός θα κινηθούν κανονικά 

Λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις αεροπλάνων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Συμμετοχή στην πανελλαδική πανελλαδική απεργία δήλωσαν και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ στην 24ωρη κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ από τις 6πμ της Τετάρτης έως τις 6 πμ της Πέμπτης 31 Μαΐου.

Την Πέμπτη 31/5 απεργία στα λεωφορεία και στάση εργασίας στο Μετρό.

Την Πέμπτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί αντιδρώντας στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Την ίδια μέρα το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινηθεί μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων ενώ ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 5πμ έως τις 8 πμ.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «στην μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών ,ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας