Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Νέοι Άνδρες του πόλο

824
τελικό

Προς τον στόχο της κατάκτησης του παγκόσμιου τίτλου δείχνει να βαδίζει η Εθνική ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών.

Οι νεαροί Έλληνες κατατρόπωσαν την Κροατία στο πέρασμά τους από τον ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Κουβέιτ, νίκησαν με το επιβλητικό 15-6 κάνοντας επίδειξη δύναμης και προκρίθηκαν θριαμβευτικά στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα ήδη εξασφάλισε μετάλλιο και θα διεκδικήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις το χρυσό στον σημερινό (Παρασκευή 20/12, 17:00) τελικό, απέναντι στη Σερβία για να κάνει το repeat, δηλαδή να διατηρήσει τα σκήπτρα, επαναλαμβάνοντας ό,τι είχε πετύχει η αντίστοιχη ομάδα και το 2017, στο Βελιγράδι.

Είναι η πέμπτη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας (U20) και διεκδικεί σε αυτήν το τρίτο χρυσό της, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα έκανε το τέλειο παιχνίδι στον ημιτελικό, παρότι ο προπονητής της Τεό Λοράντος ήταν απών λόγω τιμωρίας και κοουτσάρισε ο συνεργάτης του Νίκος Καραμάνης, με βασικό όπλο την άμυνα και τον τερματοφύλακα Μητράκη σε μεγάλη μέρα.

Ταυτόχρονα, με πλουραλισμό στην επίθεση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Κροάτες. Η Εθνική πήρε διαφορά από το ξεκίνημα και την αύξανε κατά διαστήματα ως το τέλος, ενώ τα τέσσερα από τα έξι γκολ που δέχτηκε ήταν με πέναλτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας