Χάος, κατάρρευση, παράλυση σε Νοσοκομεία-Οικονομία-Κοινωνία. Ολοταχώς προς θλιβερή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

1199
συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την χαώδη υγειονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ανέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της κατεστημένης πολιτικής τάξης και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και χάος που επικρατεί στον τόπο.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει, οι ΜΕΘ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι κατειλημμένες και οι νοσοκομειακοί χώροι έχουν περιέλθει σε πλήρη ασφυξία, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δοκιμάζεται σκληρά, να πλήττεται από τον κορονοϊό και να κινδυνεύει, ενώ όλο και λιγότεροι γιατροί από τον ιδιωτικό χώρο δέχονται, πάρα τα κίνητρα, να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα η οικονομία πλήττεται από μια ύφεση, η οποία έχει βυθιστεί στα τάρταρα και μπορεί να φτάσει το πρωτοφανές -15% του ΑΕΠ, το οποίο ισοδυναμεί με ιστορικό Βατερλό της οικονομίας.

Την ίδια ώρα επίσης, το ήδη προβληματικό κράτος έχει παραλύσει, αν δεν έχει διαλυθεί, μέσα στην παρούσα κρίση, με συνέπεια να αποτελεί ένα επιπλέον μεγάλο βαρίδι για την οικονομία και την κοινωνία.

Στο μεταξύ η εικόνα της κοινωνίας θυμίζει σκηνές Ντίκενς, με κατάρρευση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με εκτίναξη της ανεργίας και πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά χρόνια φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, οι οποίες επιδεινώνονται από το γεγονός ότι έχουν σταματήσει και τα συσσίτια στη δύσμοιρη Ελλάδα του 2020.

Μπροστά στον κίνδυνο να επιδεινωθεί, όπως όλα δείχνουν, περαιτέρω, η κατάσταση της χώρας και ενόψει μάλιστα εντεινόμενων απειλών εξ ανατολών, φουντώνουν το τελευταίο διάστημα, όσο και αν διαψεύδονται, τα σενάρια μιας συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτραπούν ανεπιθύμητες κοινωνικές εκρήξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, με την παρότρυνση και τις ευλογίες της Μέρκελ, κοινό υπουργό υγείας, πράγμα που θα έχει ως απόληξη μια «κυβέρνηση» εθνικής ενότητας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ως υπουργό Υγείας την κ. Αθηνά Λινού, η οποία ως γνωστόν έχει προτείνει ακόμα πιο ασφυκτική καραντίνα, ώστε οι άνθρωποι να βγαίνουν έξω, όπως είπε, μόνο για φάρμακα ή φαγητό, πράγμα που σημαίνει οικονομική αυτοκτονία της χώρας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με ότι αυτό θα συνεπιφέρει για την υγεία των πολιτών.

Μια συγκυβέρνηση το μόνο που θα πετύχει είναι να συνθλίψει στην κυριολεξία ότι έχει απομείνει όρθιο στη χώρα, στο όνομα της εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης.

Η Ελλάδα τούτη την ώρα χρειάζεται ένα μεγάλο έκτακτο σχέδιο άμεσων μέτρων αναβάθμισης της υγείας και πολλά κεφάλαια για να προωθήσει παραγωγικές  επενδύσεις και στήριξη της κοινωνίας για μια διέξοδο από την κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δώσει σχεδόν τίποτα στη χώρα μας αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πανδημικής κρίσης, πάρα τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις που έχουμε ακούσει.

Η μόνη ουσιαστική  διέξοδος για τη χώρα είναι, έτσι και αλλιώς και ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία της σκληρής δοκιμασίας, η άσκηση εθνικής νομισματικής στρατηγικής που θα χρηματοδοτήσει «δωρεάν», με εκτύπωση εθνικού νομίσματος, ένα έκτακτο πρόγραμμα ανάκαμψης, ανασυγκρότησης και αναζωογόνησης της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει όρθια τις θύελλες που βιώνουμε και οι οποίες μπορεί να δυναμώσουν στο άμεσο μέλλον.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναζήσει ένα χειμώνα του 2021, ο οποίος θα είναι ανάλογος του αλήστου μνήμης κατοχικού χειμώνα του 1941.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας