Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη για την Ηριάννα

1336
δικαιώματα

Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή, ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σήμερα στο εδώλιο βρέθηκαν αμφότεροι, καθώς σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς) και οπλοκατοχή.
Παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ακόμη και ανδρών της αντιτρομοκρατικής, οι γονείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων, περιέγραψαν την ανατροπή στην ζωή τους μετά την εμπλοκή των παιδιών τους στην υπόθεση.
«Οταν πήγα στη ΓΑΔΑ και τον βρήκα τού είπα: Κοίταξέ με στα μάτια και πες μου τι έγινε» είπε ο πατέρας του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
«Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο» είπε ο πατέρας του, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μόλις συνελήφθη ο φίλος του Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (σ.σ ο οποίος αθωώθηκε) ο ίδιος πήγε στον ανακριτή δηλώνοντας ότι θέλει να καταθέσει υπέρ του.
«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ηθελε να σπουδάσει, τελείωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό. Ηταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν», είπε η μητέρα της.
Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δείγμα DΝΑ που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, τα οποία εντοπίστηκαν μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Ενα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί» ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.
Είχε προηγηθεί καταγγελία 25χρονου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου, παρά μόνο ενώπιον του ανακριτή το 2013. Αξιο λόγου είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί στα δικαστήρια, εάν και θεωρείται ουσιώδης μάρτυρας, και έχει μιλήσει στην κατάθεσή του για άνδρα κοντά στο σημείο που βρέθηκαν τα όπλα.
Εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση του μάρτυρα αστυνομικού ότι τα όπλα ήταν δέκα  ημέρες στην ασφάλεια χωρίς επιτήρηση, ενώ δεν του ζητήθηκε ποτέ δείγμα DNA, εάν και είχε έρθει σε επαφή με τα όπλα.
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.
«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας