Στήριξη ΝΑΤΟ στον τουρκικό νεοθωμανικό επεκτατισμό

1403
νατο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες με θέμα το προσφυγικό και την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έδωσε συνέντευξη τύπου με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ.

Κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη χώρα του:

Ζητάμε πραγματική υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας σε αυτή τη μάχη… οι σύμμαχοι μας θα πρέπει να συνεργαστούν με την Τουρκία χωρίς προκατάληψη και χωρίς πολιτικές προϋποθέσεις… Το ΝΑΤΟ διανύει μια κρίσιμη περίοδο και καλείται να δείξει την αλληλεγγύη της συμμαχίας” δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Δήλωσε, επίσης, ότι καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να αδιαφορεί για το ανθρωπιστικό δράμα στην Ιντλίμπ της Συρίας και τόνισε ότι η χώρα του είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που πάνω από 10 χρόνια, σχεδόν, πολεμά την Daesh και το Ισλαμικό κράτος, με απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό του(!).

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε:

Κανένας άλλος σύμμαχος μας δεν έχει έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, η οποία έχει συμβάλλει με πολλούς τρόπους για την κοινή μας ασφάλεια. Η στρατιωτική συμμαχία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε πυραυλικά συστήματα και στρατιωτικές βάσεις στη χώρα και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία. Οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Τουρκία, ενώ διερευνούν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της“.

Και ενώ εκκρεμεί το αίτημα περαιτέρω ενίσχυσης του κατοχικού στρατού της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία με τα αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Jonathan Hoffman, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, έκανε την εξής δήλωση:

Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραλάβει τους Patriot εκτός αν επιστρέψει τους S-400“.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στη Μόσχα για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια του συριακού στρατού θα είχε την άμεση, μονομερή στρατιωτική αντίδραση της χώρας του εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η χώρα του και οι τρομοκρατικές οργανώσεις του Ισλαμικού κόμματος του Τουρκεστάν, της Ηayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra, ο συριακός βραχίονας της Al-Qaida) του Ισλαμικού κράτους, αποτελούν τα ιμπεριαλιστικά βόλια των ΗΠΑ, της Δύσης για τον τεμαχισμό της εδαφικής επικράτειας της Συρίας.

Και ενώ ο πρόεδρος της Μπασαρ αλ Άσαντ με το λαό του αντιστάθηκαν στα δυτικά σχέδια διαμελισμού της χώρας, ο οικονομικός αποκλεισμός της χώρας έχει καταλυτικές συνέπειες στην οικονομία, στον κοινωνικό ιστό και στη δυνατότητα κρατικής μέριμνας σε βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες οι οποίες αυξάνονται, όπως π.χ για την επιστροφή προσφύγων σε περιοχές που έχουν απελευθερωθεί, απαιτούνται κατάλληλες υποδομές-εγκαταστάσεις.

Και ενώ η συμφωνία που υπεγράφη στη Μόσχα αποτελεί, για άλλη μια φορά, την εγγύηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να κερδίσει ο συριακός λαός το σύνολο εδαφικής επικράτειας της χώρας του, ο “πόλεμος” κατά της τρομοκρατίας του Ταγίπ Ερντογάν,  σχολιάστηκε καυστικά από πολιτικούς αξιωματούχους της Τσεχίας.

Ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Tomio Okamura δήλωσε, ότι, οι τουρκικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου ενώ τόνισε, ότι το τουρκικό καθεστώς απέτυχε στην υλοποίηση των επεκτατικών σχεδιασμών του, χάρη στη σθεναρή αντίσταση και την αποφασιστικότητα των Σύριων να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Επίσης, ο βουλευτής Radovan Vich δήλωσε ότι η τουρκική εισβολή στη χώρα με την κατοχή συριακών εδαφών και την υποστήριξη τρομοκρατών, παραβιάζουν διατάξεις της διεθνούς δικαιικής τάξης. Μάλιστα, στο λογαριασμό του στο ΦΒ, σημείωσε ότι οι υπογραφείσες συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας δεν δεσμεύουν το καθεστώς Ερντογάν και πρότεινε τη μείωση διπλωματικών σχέσεων και την ανάκληση του πρέσβη της Τσεχίας από την Άγκυρα!

Η Συρία, η Λιβύη αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της πολιτικής γραφειοκρατίας και του προέδρου της Τουρκίας, στην ανάδυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και της εξάπλωσης της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή στη Βόρεια Αφρική και στη Μεσόγειο.

Οι στιγμές κρίσιμες και για την χώρα μας ενώ η τουρκική προκλητικότητα εκτυλίσσεται από τα σύνορα του Έβρου μέχρι και στο Αιγαίο.

Άμεσα, χρειαζόμαστε, πέρα από τους Ευρωατλαντικούς μας “συμμάχους“, την αληθινή στήριξη της Συρο-Λιβυκής Συμμαχίας, όπως και της Ρωσίας και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απαιτείται ψυχραιμία και αναζήτηση δίαυλων επικοινωνίας με χώρες που πραγματικά θα σταθούν στο πλευρό της πατρίδας μας.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας