Κυρώσεις που θα πονέσουν ή βέτο σε όλα, η μόνη επιλογή

946
Κυρώσεις που θα πονέσουν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου έδωσαν τις δικές τους μάχες για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχουν κάνει στον υπερθετικό βαθμό την απαιτούμενη προετοιμασία πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μερικοί εκ των αναγνωστών θα γελάσουν, διότι δεν πιστεύουν τίποτα πια, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και οι πολίτες δεν πιστεύουν διότι έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Άκουσαν υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Το Βερολίνο σταματά μέχρι σήμερα κάθε προσπάθεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία. Το ίδιο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Και σταματούν τις κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης διότι έχουν οικονομικά συμφέροντα. Ο Αμερικανός Πλανητάρχης έχει και προσωπικά οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία και τον πρόεδρό της.

  • Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνεννόηση βεβαίως με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έφεραν το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία, σε ένα καλό σημείο. Έκαναν ότι μπορούσαν να κάνουν. Τώρα είναι η ώρα των ηγετών.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις όταν γίνουν γνωστές οι “βουλές” των εταίρων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 5-6 χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία, είναι εναντίον των κυρώσεων. Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, και πρώτοι και καλύτεροι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου, αυτή η απόφαση σημαίνει «πόλεμο». Διότι οι συγκεκριμένοι εταίροι, τους οποίους καθοδηγεί το Βερολίνο, τάσσονται με το μέρος τη παραβατικής κατοχικής δύναμης, και όχι με τους εταίρους τους, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, τούτη τη φορά, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία με άδεια χέρια. Να το ξεχάσουν. Οι πολίτες ανέχθηκαν την προηγούμενη απόφαση με την ελπίδα ότι η σύνοδος κορυφής του Δεκεμβρίου θα λάβει αποφάσεις με δόντια. Εάν συνεχιστεί η ίδια τακτική, οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν μείνει ρέστοι από επιλογές.

Εκτός της μίας και μοναδικής, που δεν σώζει μόνο την υπερηφάνεια του Ελληνισμού, αλλά είναι και στρατηγικής σημασίας: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να «τρελάνουν» τους Ευρωπαίους με συνεχείς αρνήσεις. Να παραλύσει το κέντρο αποφάσεων.

Εδώ το θέμα αφορά τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα, που είναι και ευρωπαϊκά. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αθλιότητες των Πολωνών και των Ούγγρων που καθορίζονται από την ακροδεξιά ατζέντα τους.

Ούτε η προάσπιση των στρατηγικών εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου είναι μία ακραία θέση, όπως πάλι διακινούν οι νεοφιλελεύθεροι της Αθήνας και οι υποστηρικτές της όποιας λύσης στη Λευκωσία. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

  • Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και για τον κ. Μητσοτάκη, και για τον κ. Αναστασιάδη, αλλά και για τους συμφεροντολόγους ηγέτες της ενωμένης Ευρώπης.

Δεν μπορεί η κατοχική Τουρκία να καθορίζει τις τύχες τόσων λαών. Διότι στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει. Ο Ταγίπ Ερντογάν παραλύει, αν και η Τουρκία δεν είναι μέλος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει τις πολιτικές της.

Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο να τελειώσουν αυτό το παραμύθι, που εκπορεύεται από το Βερολίνο, και να αναδειχθούν πολλαπλώς νικητές σε αυτή τη σύνοδο κορυφής…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επανήλθαν την Τρίτη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι πληροφορίες, που εκπορεύονται από την Τουρκία, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συμφωνία με το Ισραήλ για την δήθεν …«κοινή» τους Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Στο πρότυπο της παράνομης συμφωνίας της κατοχικής δύναμης με το διεφθαρμένο καθεστώς της Λιβύης.

Επανήλθαν οι πληροφορίες με τρόπο που εξυπηρετείται η τουρκική προπαγάνδα. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δινόταν η απάντηση της Ιερουσαλήμ ότι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα προδώσει την Κύπρο και θα σεβαστεί απόλυτα τις συμφωνίες που υπέγραψε μαζί της.

Κρίμα για αρκετά ελληνικά ΜΜΕ που δεν πρόβαλαν τη διάψευση, αλλά τους τουρκικούς βρώμικους ισχυρισμούς. Πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ενημέρωσε ήδη τη Λευκωσία και την Αθήνα ότι «δεν τρέχει τίποτα».

Μιλώντας για το θέμα με σημαντικό καθηγητή, μου είπε ότι η προβολή των τουρκικών θέσεων γίνεται για να καμφθεί το ηθικό του λαού… Δεν θέλω να το πιστέψω με τίποτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας