Σουηδία: Αντιμετώπισε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, κυρίως με συστάσεις

8818
Σουηδία: Αντιμετώπισε τον κορωνοϊό

Ελάχιστα νέα κρούσματα και θάνατοι

Η Σουηδία πέτυχε την ανοσία της αγέλης και τελείωσε τον κορωνοϊό, καθώς την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (ανακοινώθηκε ήδη για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας), στη Σουηδία οι πολίτες έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, την οποία επί της ουσίας δεν στερήθηκαν ποτέ. 

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θεωρείται ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση του Covid-19, καθώς επέβαλε (σύμφωνα με το Bloomberg) το πιο σκληρό lockdown του πλανήτη και οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 12.866. Ταυτόχρονα μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας συνεχίζεται η «κρουσματολογία», αφού ήδη είδαμε την Μύκονο (!) να μπαίνει σε lockdown, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις και για άλλα νησιά.

Φυσικά εκτός το lockdown, το οποίο δεν βοήθησε να περιοριστεί ο ιός, η κυβέρνηση ποντάρει πλέον τα πάντα στα εμβόλια. Στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του πληθυσμού και παρόλα αυτά τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.553.

Και τέλος, τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα πρωτοφανές κύμα εκβιασμού, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει τιμωρίες στους ανεμβολίαστους (αναμένονται και άλλες).

Από την άλλη υπάρχει μια χώρα, την οποία να υπενθυμίσουμε πως οι Έλληνες «ειδικοί» την κατηγορούσαν στην αρχή της πανδημίας, η οποία εδώ και μήνες έχει τελειώσει τον κορωνοϊό και δεν μπήκε ποτέ σε lockdown.

Ο λόγος για την Σουηδία, η οποία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με έναν πιο ελεύθερο τρόπο την πανδημία, δεν επέβαλε απαγορεύσεις και υποχρεωτικότητες, παρά μόνο κάποια ελάχιστα μέτρα στην εστίαση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα (μέγιστος αριθμός πελατών ανά τραπέζι κτλ.) και κάποιες συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Σουηδία καταγράφει ελάχιστα κρούσματα και μηδενικούς θανάτους και προφανώς το κλίμα τρομοκρατίας και βίας που υπάρχει στη χώρα μας εκεί είναι κάτι άγνωστο.

Δείτε την εικόνα της πανδημίας στη Σουηδία: 

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στη Σουηδία; Περίπου όσοι στην Ελλάδα, δηλαδή το 60% του πληθυσμού με μια δόση και το 38% του πληθυσμού με δύο δόσεις.

Και στην Ελλάδα: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας