Σε τυλιγμένο φέρετρο με την Ελληνική σημαία κηδεύτηκε ο 23χρονος φαντάρος

Σε τυλιγμένο φέρετρο με την Ελληνική σημαία
Το τελευταίο αντίο στον 23χρονο φαντάρο Γιώργο Μακρίδη, που πέθανε στις 17 Απριλίου στην 88 ΕΜΑ Λήμνου χορεύοντας πυρρίχιο, είπαν το απόγευμα της Δευτέρας συγγενείς και φίλοι του άτυχου νεαρού στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος νέος έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του Μακεδονικού και ήταν μέλος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης.
Ο Στρατός επέστρεψε σε μια ακόμη οικογένεια το παλικάρι της σε ένα φέρετρο τυλιγμένο στην σημαία.
Ποιος όμως θα απαντήσει στα ερωτήματα;
Σοβαρά ερωτήματα για το θάνατο φαντάρου στην Λήμνο-Δήλωση του Γ.Ευαγγελάτου πατέρα του φαντάρου που Αυτοκτόνησε υπηρετώντας στο ΚΕΤΧ Πάτρας
ΠΟΣΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ;
Μεγάλη είναι η οδύνη για το 23χρονο παλικάρι που έχασε την ζωή του υπηρετώντας την Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία σε μονάδα της Λήμνου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021, o Στρατιώτης Μ.Γ., 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Λήμνου, 23 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας.
Μεγάλα όμως είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την νέα αυτή απώλεια του 23χρονου συνάδελφου που οι γονείς του διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν καμιά ευθύνη για το θάνατο του 23χρονου γράφοντας στην σχετική ανακοίνωση ότι “τον βρήκαμε νεκρό στο θάλαμο όταν πήγαν να τον ξυπνήσουν για να αναλάβει υπηρεσία”.
Προσέξτε:
μιλάμε για έναν φαντάρο που παρουσιάστηκε στρατό τον Μάρτιο του 2021.
Αυτό σημαίνει ότι είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται στην Κατάταξη των Νεοσύλλεκτων και οι Υγειονομικές Αρχές του Στρατού είχαν μια σαφή εικόνα για την υγεία του.
Επίσης, όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι της Σειράς Μαρτίου εκπαιδεύονται στα ΣΠΕΝ -την πιο πιεστική στρατιωτική εκπαίδευση- και εκτελούν πλήθος υπηρεσιών, όπως διαβάζουμε από επιστολές που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Ο όγκος των υπηρεσιών και ο εγκλεισμός είναι μεγαλύτερος για τους φαντάρους από μακρινές περιοχές καθώς οι ντόπιοι στρατιώτες λαμβάνουν Διανυχτερεύσεις και βγαίνουν από τη μονάδα.
Επίσης, αξίζει να θίξουμε και ένα άλλο ζήτημα:
σύμφωνα με ανταποκρίσεις έγιναν έκτακτα μεταθέσεις φαντάρων από το στρατόπεδο της Λήμνου στο Γ Σώμα Στρατού;
Ας μας απαντήσει το ΓΕΣ αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες.
Στο βαθμό που τις επιβεβαιώνει ας μας απαντήσεις γιατί έγιναν;
Είναι κατ’ Εξαίρεση Μεταθέσεις;
Είναι βύσματα που αμέσως μετά τα ΣΠΕΝ βολεύονται σε μια προνομιούχα θέση στο Γ Σώμα Στρατού;
Είναι μεταθέσεις που έγιναν για κάποιους άλλους λόγους;
Πρέπει να μας απαντήσει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας γιατί προπαγανδίζουν ότι Αυξάνουν την διάρκεια της Στρατιωτικής Θητείας προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες στα σύνορα!
Ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, πατέρα που έζησε και ζει μαζί με την οικογένεια του το δικό τους δράμα, καθώς πρόσφατα έχασαν το παλικάρι τους που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ Πάτρας:
ΔΗΛΩΣΗ Γεράσιμου Ευαγγελάτου
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς του παλικαριού. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι ο πόνος είναι τεράστιος και δυσβάσταχτος. Τα λόγια είναι φτωχά και ο χρόνος μόνο θα σας βοηθήσει κάπως ελπίζω, στο να αντιμετωπίσετε την αγιάτρευτη αυτή πληγή με κάποια λογική. Παρόλο όμως τον πόνο σας και την οδύνη που περνάτε πρέπει να φανείτε δυο φορές πιο σκληροί και πιο δυνατοί έτσι ώστε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο το παλικάρι σας να μην έφυγε από φυσικά αίτια και κάποιοι να ευθύνονται για τον θάνατο του τότε να έχετε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να προσπαθήσετε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ειλικρινά θα ήλπιζα να μην προσπαθούσατε καθόλου και αυτό να γίνονταν αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Δυστυχώς, όμως, κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο δεν είναι η πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή. Πάνω σε αυτό και επειδή δε θα ήθελα να κάνετε τα ίδια λάθη που έχω κάνει και εγώ με τον θάνατο του δικού μου 23 χρόνου παλικαριού που αυτοκτόνησε πριν δυο μήνες του Κυριάκου Ευαγγελάτου θα σας προτρέψω να βάλετε δικό σας ιατροδικαστή και να μην αρκεστείτε στον ιατροδικαστή που θα οριστεί από τους κρατικούς φορείς. Άλλωστε μια δεύτερη γνώμη ποτέ δεν έχει βλάψει κανέναν. Εγώ δυστυχώς πάνω στον πόνο μου δεν το έπραξα. Είναι σημαντικό για εσάς, για τη μνήμη του παιδιού σας και για τα υπόλοιπα παιδιά σε αυτήν την περίπτωση να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι αλλά να αποδώσουμε δικαιοσύνη καταργώντας άβατα και κατεστημένα. Έχει έρθει επιτέλους η ώρα οι γονείς να απαιτούν τα ελληνοπούλα εν καιρώ ειρήνης να γυρίζουν πίσω σώα και αβλαβή και εάν δε γίνεται αυτό τότε να αποδίδεται δικαιοσύνη και όχι να κουκουλώνονται και να συγκαλύπτονται τα πράγματα όπως γίνεται κάθε φορά μέχρι τώρα.
Με εκτίμηση και ειλικρινή συμπόνια
Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Θυμίζουμε την σχετική μας πρόσφατη ανακοίνωση:
Θάνατος 23χρονου Φαντάρου στην Λήμνο-3ος νεκρός στον Στρατό μέσα σε (2) μέρες
Άλλο ένα δραματικό περιστατικό για τους συναδέλφους φαντάρους.
Για μια ακόμη φορά ο θάνατος μας βρίσκει ενώ υπηρετούμε την Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Αυτή τη φορά βρέθηκε νεκρός 23χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του στη Λήμνο.
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021, o Στρατιώτης Μ.Γ., 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Λήμνου, 23 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δύο νεκροί φαντάροι μέσα σε δύο μήνες.
Τρεις νεκροί μέσα σε δύο μέρες.
Τέσσερις νεκροί σε δύο μήνες:
2 Αυτοκτονίες, ένας Νεκρός από Κορονοιό!
Ο Στρατός τους δολοφονεί.
Που είναι οι εξετάσεις που μας κάνουν;
Που είναι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας για την Ανθρώπινη Υγεία και Ζωή;
Ο Στρατός του ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ σε πόλεμο και ειρήνη, Εχθρούς και Φίλους.
Ο Θάνατος επιστρέφει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολεμοκαπηλείας και της μισαλλοδοξίας.
Αυτός ο Στρατός αυξάνει τη θητεία στους (12) μήνες.
Την ίδια μέρα που άλλος ένας Αξιωματικός Αυτοκτονούσε στη Θεσσαλονίκη…
Γινόταν γνωστό από ένα σαιτ -και όχι φυσικά από το Υπουργείο Άμυνας-, ότι ένας 37χρονος Ανθυπασπιστής έχανε την ζωή του από Κορονοϊό
Πρόκειται για τον Ανθυπασπιστή Ανέστη Ιορδανίδη, ο οποίος νοσηλευόταν με Κορονοϊό στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και κατέληξε προχθές.
Για μια ακόμη φορά η προπαγάνδα που παρουσιάζει τον Στρατό ως συνιστώσα της επιτυχούς αντιμετώπισης του Κορονοιού γίνεται κουρελόχαρτο.
Η πολιτική του Υπουργείου Άμυνας είναι Επικίνδυνη.
Το μόνο ππου νοιάζει την κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο είναι οι ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία, ο ανταγωνισμός με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, το κυνήγι των προσφύγων.
Και οι άνθρωποι πεθαίνουν στον Στρατό εν καιρώ ειρήνης.
Σε ελάχιστες μέρες μετράμε την απώλεια τριών (3) ανθρώπων.
Η αύξηση των απωλειών στον Στρατό είναι ανάλογη της βίας που ασκεί, των πιέσεων λόγω Αξιόμαχου, του ευρύτερου πολεμικού και κατασταλτικού ρόλου που αναλαμβάνει.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, στους φίλους και συναδέλφους του άτυχου Ανέστη Ιορδανίδη.
Απαιτούμε την λήψη των αναγκαίων μέτρων για τον κορονοιό.
Εμείς έχουμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και του Αγώνα μας την Ανθρώπινη υγεία και ζωή.
Αυτός είναι ο νέος Ελληνικός Στρατός που συγκροτεί η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο.
Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε.
Εμείς, με το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό θα αγωνιστούμε για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Υγεία, την Ζωή και την Αξιοπρέπεια μας.
Καλούμε τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους, να ενισχύσουν την προσπάθεια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και να διαμαρτυρηθούν, απαιτώντας την λήψη μέτρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας