Σήμερα το 14ο Athens Pride

1707
pride

Με μεγάλη πορεία και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ, πραγματοποιείται σήμερα το 14ο Athens Pride, για δεύτερη χρονιά στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δράσεις ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ από τις 3 μέχρι τις 5 η πλατεία θα συντονιστεί στη μουσική των DJ sets.

Στις 5 ξεκινούν οι χαιρετισμοί από την εξέδρα και στις 6.30 έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτινής πορείας διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και μνήμης για την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ στο μπαρ Stonewall της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1969.

Μετά την πορεία, ακολουθεί ζωντανό σόου και πάρτι μέχρι τα μεσάνυχτα, με συμμετοχή εναλλακτικών σχημάτων και γνωστών καλλιτεχνών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν φέτος διπλωμάτες από 32 χώρες: Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, Χιλή.

Το γεγονός, πάντως, ότι με τόση άνεση στηρίζουν το Athens Pride διπλωμάτες, δηλαδή, κυβερνήσεις σκληρών καπιταλιστικών αλλά και ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως ο G. Pyatt των ΗΠΑ, που εφαρμόζουν σε πολλές περιπτώσει άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πολιτικές πολέμου, προσδίδει στο Athens Pride ένα πολιτικό χρώμα που κάθε άλλο παρά αποτυπώνει τον προοδευτικό ριζοσπαστισμό που όφειλε να αναδεικνύει.

Π.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας