Ρώσοι “καρφώνουν” Άγκυρα: Εκτός χρήσης οι S400 κατά Ελλάδας

1038
Ρώσοι “καρφώνουν” Άγκυρα: Εκτός χρήσης οι S400 κατά Ελλάδας

Ρεζίλι των “σκυλιών” στην κυριολεξία έγιναν εκ νέου οι Τούρκοι, αφού ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι, οι απειλές του υπερφίαλου Τούρκου Ναυάρχου ε.α. και συμβούλου του Ερντογάν, περί άμεσης ενεργοποίησης των S-400 κατά της Ελλάδος, είναι ”κενές”.

“Η Τουρκία κατέχει εδώ και μήνες τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αεράμυνας S-400, με τα οποία Τούρκοι ειδικοί συχνά απειλούν ότι θα επιτεθούν σε εχθρικά (συγκεκριμένα ελληνικά)  αεροσκάφη.

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και τα έχει ήδη δοκιμάσει πολλές φορές, αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τις υπηρεσίες Ρώσων στρατιωτικών ειδικών, και με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία εξακολουθεί να μην μπορεί να θέσει τα συστήματα σε επιφυλακή για την άμυνα  της χώρας”, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα με θέματα άμυνας.

“Πληροφορίες για το θέμα αυτό ανακοίνωσε και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι εξαιτίας τέτοιων ενεργειών, η Άγκυρα δεν είναι έτοιμη να χτυπήσει διάφορους στόχους και εχθρικά αεροσκάφη.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Ναυάρχου ε.α. του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Jihat Yayci, το τουρκικό έδαφος και ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι πολύ ευάλωτα σε επιθέσεις οποιουδήποτε εχθρού, καθώς τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 που αποκτήθηκαν νωρίτερα από τη Ρωσία δεν μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν λόγω κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει”, τονίζει Ρώσος ειδικός παραθέτοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Ναυάρχου ε.α., από τις οποίες αποκαλύπτεται ότι τελικά, οι ρωσικοί πύραυλοι δεν μπορούν να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα παρά μόνο παρουσία Ρώσων, κάτι που αρνείται πεισματικά η Τουρκία για να μην προκαλέσει την Ουάσιγκτον.  

Μεγάλο παιχνίδι! Η Τουρκία “αγκαλιάζει” την Νιγηρία με συμφωνίες για ενέργεια, άμυνα και υδρογονάνθρακες

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη συγκεκριμένης γνώσης των Τούρκων ειδικών, ειδικά κατά την διαδικασία «συναρμολόγησης» των ρωσικών πυραύλων S -400.

Μάλιστα οι ίδιοι τονίζουν ότι λόγω αυτής της δυσλειτουργίας στην τουρκική αεράμυνα, η Άγκυρα φέρεται δήθεν να επιζητά την δημιουργία αναλόγου συστήματος αεράμυνας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι συναρμολόγησαν τους S-400 χωρίς την παρουσία Ρώσων, ενώ όσες φορές ενεργοποίησαν τα ραντάρ τους, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ειδικά στην δυνατότητα δοκιμαστικής εκτόξευσης πυραύλου κατά στόχου.

Αυτή η πληροφορία ουσιαστικά επιβεβαιώνει παλαιότερο άρθρο μας, με το οποίο είχαμε αναφέρει ότι οι Τούρκοι μηχανικοί προσπάθησαν μόνοι τους να ανοίξουν τους εγκεφάλους των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, με σκοπό να διεξάγουν την αντιγραφή τους, ενώ ήθελαν να “πειράξουν” και το σύστημα αναγνώρισης “φίλου/εχθρού”.

Αντί για αυτό όμως, οι Τούρκοι φέρονται να κατέστησαν κάποια από αυτά τα συστήματα “άχρηστα” εντελώς, κάνοντας τους Ρώσους μηχανικούς να… “τραβάνε τα μαλλιά” τους με την ασχετοσύνη τους.

Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν, για να μη μπορέσουν οι Τούρκοι ποτέ να χρησιμοποιήσουν τους ρωσικούς πυραύλους εναντίον ρωσικών μαχητικών.

Φτερό με φτερό ελληνικά γεράκια με αμερικανικά F-15 πάνω από την Λήμνο ξέσκισαν τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών της Τουρκίας

Οι Ρώσοι σχεδιαστές, μηχανικοί, τεχνικοί δεν είναι ανόητοι. Πωλώντας τέτοια συστήματα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εισήγαγαν σε αυτά ειδικά «τσιπ» που δεν επιτρέπουν σε αυτούς τους πυραύλους να εξουδετερώνουν ρωσικά αεροσκάφη.

Δεύτερον, ένα τέτοιο όπλο πωλείται με μειωμένες πάντα δυνατότητες μάχης.

Και τρίτον και πιο σημαντικό πράγμα, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα έχει τρόπους που όταν κάποιοι προσπαθήσουν να “ανοίξουν” τα  κυκλώματα, τα συστήματα να γίνονται αμέσως άχρηστα.

Επομένως, ούτε οι δυτικοί ειδικοί σε κάθε περίπτωση θα είναι σε θέση να λύσουν το «αίνιγμα» των S-400.

Οι Τούρκοι ήθελαν επίσης να “πειράξουν” και τα συστήματα αναγνώρισης “φίλο ή εχθρού”, τα οποία εγκαταστάθηκαν από Ρώσους μηχανικούς, οι οποίοι όμως σύμφωνα με πηγές τους την είχαν στήσει κανονικά.

Η Άγκυρα με αυτήν την κίνηση ήθελε να ελέγξει το λογισμικό των ρωσικών πυραύλων για να προετοιμάσει τα συστήματα αυτά κατά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ή απλώς ήθελε να πείσει τις ΗΠΑ ότι οι S-400 δεν αποτελούν γενικά απειλή για την συμμαχία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας