Καναδάς: Σημαντική επιτυχία των ανεμβολίαστων υγειονομικών-Ανέτρεψαν δικαστικά τις κυβερνητικές αποφάσεις

1312
Καναδάς: Σημαντική επιτυχία των ανεμβολίαστων

Ο Καναδάς κάνει πίσω στην πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Συγκεκριμένα στον Κεμπέκ, μετά από μια πολύωρη σύσκεψη αποφασίστηκε η πολιτεία να μην προχωρήσει στο αποφασισμένο πλάνο της για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών μέχρι της 15 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός υγείας του Κεμπέκ  Christian Dubé μπροστά στον κίνδυνο της διαφαινόμενης κατάρρευσης του συστήματος υγείας(8.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί) έκανε πίσω.

Στο εξής σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα προσέρχονται στην εργασία τους με ράπιντ τεστ. Τρία την εβδομάδα θα υποχρεούνται να κάνουν.

Επιπλέον η απόφαση των αρχών του Κεμπέκ είναι η πολιτεία να μετακινήσει τους 3.000 από τους συνολικά 8.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε θέσεις τέτοιες που δεν θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Να σημειωθεί πως η αλλαγή γραμμής από την κυβέρνηση αποτελεί νίκη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τόλμησαν να κοντράρουν την κυβέρνηση στο ανώτατο δικαστήριο του Κεμπέκ.

Το δικαστήριο δέχτηκε τα νομικά επιχειρήματα της πλευράς των υγειονομικών που επικεντρώνονταν στην συλλογιστική πως τα ράπιντ τεστ είναι καλύτερη μέθοδος για τον έλεγχο της υγείας του προσωπικού.

Το Κεμπέκ λοιπόν και όσα πέτυχαν εκεί οι υγειονομικοί δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ από τις επαγγελματικές αυτές κατηγορίες που πλήττονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας