Ρώμη: Μεγάλη διαδήλωση κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος. Παρούσα η ΛΑ.Ε

1179
ρώμη

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες, Σάββατο 10 Νοεμβρίου, το κέντρο της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι κατά του διατάγματος για την αντιμεταναστευτική «ασφάλεια», του οποίου υπεραμύνεται ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

«Φιλοξενία για όλους, ανοίξτε τα σύνορα», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που αναγράφονταν στα πανό υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, χιλιάδες από τους οποίους συμμετείχαν σ’ αυτή την ογκώδη κινητοποίηση.

Όπως καταγγέλθηκε, το πλήθος του κόσμου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο η ιταλική αστυνομία δεν επέτρεψε σε πέντε λεωφορεία να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε την Τετάρτη αυτό το νομοσχέδιο, το πρώτο βήμα πριν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή, που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Νοέμβρη.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο αντικαθιστά τις άδειες διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που έχουν διάρκεια δύο ετών, από μια σειρά άλλων αδειών, όπως «ειδικής προστασίας», διάρκειας ενός έτους ή «φυσικής καταστροφής στη χώρα προέλευσης», διάρκειας έξι μηνών.

Επίσης, προβλέπει μια επείγουσα διαδικασία για τη δυνατότητα απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που αποδεικνύεται «επικίνδυνος».

Στην διαδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε από συντρόφους που ζουν στην Ρώμη μαζί με το μέλος του Π.Σ Βασίλη Πριμικήρη. Η ελληνική αντιπροσωπία έκανε αισθητή την παρουσία της με συνθήματα αλληλεγγύης για τους οικονομικούς μετανάστες και εκφράζοντας τα αντιφασιστικά αισθήματα του Ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας