Ρεζιλίκια: Ο μνημονιακός ολετήρας, ΓΑΠ, «αλώνει» ΚΙΝΑΛ-Σχέδια πολιτικών ανακατατάξεων στο παρασκήνιο

1740

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μνημονιακός ολετήρας της χώρας και μνημειώδης ακόλουθος της αμερικάνικης πολιτικής, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές από το περιβάλλον του, αποφάσισε οριστικά να διαβεί τον Ρουβικώνα και να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Αν ο ΓΑΠ επικρατήσει στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, γίνεται αρκετά πιθανή η συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα επιφέρει ευρύτερες ανακατατατάξεις σε όλο το υποτελές κατεστημένο πολιτικό σκηνικό. Τα σχέδια αυτών των ανακατατάξεων τα στηρίζουν χρηματοδοτικά ισχυρότατες ολιγαρχικές ομάδες, ενώ ευνοούνται και απο την Ουάσινγκτον.

Ο στόχος είναι να κρατηθεί όρθιο το ΚΙΝΑΛ στη πολιτική ζωή και  να συμμετάσχει σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, δικοματική ή τρικομματική διαφόρων παραλλαγών.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου κι ακολούθως δήλωσε πως «ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις. Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 18 Οκτωβρίου 1981».

«Μία πιθανή κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη, αλλάζει τα δεδομένα της κούρσας. Θα επαναξιολογήσω τη στάση μου και τη δική μου συμμετοχή» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Γ.Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, φέρεται να αποκάλυψε κι επίσημα τις προθέσεις του για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. «Κατεβαίνω γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου στον Ανδρουλάκη.

Ο Ηρακλειώτης Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αφού τον ευχαρίστησε για τη συνάντηση και την ειλικρινή κουβέντα που είχαν, φέρεται να του διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως διαρρέεται από συνεργάτες του, συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

«Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως όλα δείχνουν, ο μόνος που θα αποσύρει την υποψηφιότητά του φέρεται να είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας