Π.Τζεντιλόνι, επιτρόπος Οικονομικών για κλάματα: Σεπτέμβριο και βάλε το “Ταμείο Ανάπτυξης”!

1325
τζεντιλόνι

Ίσως να μην είναι και ιδιαίτερα γνωστό-αλήθεια δεν χάνετε και τίποτα- ότι ένας κύριος Πάολο Τζεντιλόνι, Ιταλός πολιτικός, διαπρέπει ως επίτροπος της Κομισιόν για την Οικονομία και τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις, μια περίοπτη θέση στο σκληρό πυρήνα της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών με υπερπαχυλότατες αμοιβές και αμέτρητο πλήθος προνομίων.

Αυτός, λοιπόν, ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε με έμφαση ότι πρέπει γρήγορα να ετοιμαστεί το “Ταμείο Ανάπτυξης“, που μαγειρεύουν στα ευρωενωσιακά κονγκλάβια, ώστε η χρηματοδότηση των κρατών-μελών που έχουν πληγεί από την κρίση να είναι άμεση.

Το πως εννοεί την αμεσότητα ο γραφειοκράτης των Βρυξελλών, το είπε χωρίς να κοκκινίσει. Το Ταμείο Ανάπτυξης θα πρέπει κατ’ αυτόν να είναι έτοιμο στα μέσα Σεπτεμβρίου και εμείς του βαθέως Νότου μόλις ακούσαμε για αυτήν την ταχύτητα, πέσαμε σύξυλοι. Διότι αν περιμένουμε για να δράσουμε τον Σεπτέμβρη, φωτιά στα μπατζάκια μας. Αλλά και αν το εσπευσμένο για τον βιαστικό(!) Τζεντιλόνι είναι τα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε να είστε βέβαιοι ότι το Ταμείο μπορεί να κάνει και κανένα χρόνο για να ετοιμαστεί, μέχρι που να δεήσουν οι κυρίαρχοι της Ε.Ε να κάνουν τους μεταξύ τους συμβιβασμούς, ώστε αυτό το Ταμείο να απονευρωθεί εντελώς.

Δυστυχώς αυτή είναι η γερμανική Ε.Ε. Για να αποφασίσει στα “σπουδαία” χρειάζεται να σπαταλήσει απέραντο χρόνο και αν η Γερμανία δεν θέλει να ληφθεί απόφαση ή επιδιώκει η απόφαση που θα ληφθεί να είναι αέρας κοπανιστός, κωλυσιεργεί έως ότου οποιαδήποτε κατάληξη δεν έχει πια καμία αξία.

Αν χώρες όπως η Ελλάδα αλλά και η Ιταλία και η Ισπανία κ.λ.π, περιμένουν τον Σεπτέμβριο και βάλε για να δράσουν κατά της κρίσης, μέχρι τότε θα έχουν ρημάξει και πολύ περισσότερο διότι η χρηματοδότηση που θα λάβουν, έστω και αν ήταν έγκαιρη, θα είναι δανεικά. Δανεικά που θα βάλουν θηλιά στο λαιμό τους και τα οποία θα τις υπερχρεώσουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να υποθηκευτούν και στη συνέχεια να επιβιώνουν λάθρα με Μνημόνια στον αιώνα τον άπαντα.

Η Γερμανία θαυμάσια κάνει τη δουλειά της στη ζώνη του Ευρώ και της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε. Εμείς, όμως, τα κορόιδα, τι λόγο έχουμε να ανεχόμαστε γονυκλινώς  το Δ’ οικονομικό Ράιχ και ποιος ο λόγος να παραμένουμε δουλοπρεπείς σφαλιαροεισπράκτορες στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε;

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας