Πρεμιέρα με ήττα για την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ

1216
αεκ

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Χάποελ στο ΟΑΚΑ (79-75) στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ, με την Ένωση να πληρώνει το κακό δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προηγήθηκε με 11 πόντους στο ημίχρονο, όμως από εκεί και πέρα λες και έμεινε από βενζίνη. Οι Ισραηλινοί έστησαν πάρτι στη ρακέτα της Ένωσης και χωρίς να χρειάζονται συνεισφορά από το μεγάλο τους αστέρι, Αμάρε Στάνταμαϊρ, κατέκτησαν ένα ροζ φύλλο αγώνα που δεν φαινόταν και εύκολο να συμβεί.

Μάλιστα η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι, ο Ράταν Μέις όμως αστόχησε από τη γραμμή των βολών, δεν μπόρεσε να δώσει την ελπίδα στην ομάδα του με την δεύτερη βολή για… βατόμουρο και ανάγκασε σε ήττα τους γηπεδούχους.

«ΕΧΤΙΣΕ» ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Έχοντας ως αντίπαλον δέος τον Φελντέιν, έπειτα από τρία λεπτά ματς στο ΟΑΚΑ το σκορ ήταν στο 4-4. Ο Μπλατ με άλεϊ ουπ έβγαλε μπροστά στο καλάθι τον Όουενς (4-6), όμως ο Ράταν Μέις με ντράιβ έγραψε το 6-6. Η Χάποελ ήταν ζεστή στην αρχή, ο Μπλατ δραστήριος και με τρίποντο μάλιστα έκανε το 6-9 για να του απαντήσει ο Σάκοτα με τον ίδιο τρόπο.

Η ΑΕΚ από τη μεριά της ανέβασε στροφές και γρήγορα έφτασε το σκορ στο  στο 17-14 με σουτ από την περιφέρεια. Η είσοδος του Καββαδά “γέμισε” τη ρακέτα της, με τον Έλληνα ψηλό από τη γραμμή των βολών να γράφει το 19-14  και ο Λαρεντζάκης με ντράιβ να κλείνει το δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους στο 21-16.

Οι παίκτες του Μπάνκι κυριάρχησαν και στην δεύτερη περίοδο. Ο Λαρεντζάκης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΚ, το τρίποντο του έφερε το 26-16, η Χάποελ πλησίασε στο ματς και πάλι, αλλά η άμυνα του “Λάρι” και το κλέψιμό του έδωσε την άνεση στον Ράταν Μέις για το 32-21.

Το γεγονός πως ο Όουενς μείωσε άμεσα σε 32-25 ενόχλησε τον Μπάνκι, ο οποίος πήρε το τάιμ άουτ για να χτυπήσει και το… καμπανάκι στους αθλητές του. Και από ότι φαίνεται είχε δίκιο, αφού ο Μπράουν έγραψε το 33-27 και ο Στανταμάιρ το 35-29, με την Χάποελ να προβληματίζει την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Σερί της Χάποελ 18-0

Η Χάποελ κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 18-0, με τον Φελντέιν να κάνει με τρίποντο το 45-52. Ο Σάκοτς πήρε από το χεράκι την ΑΕΚ και μείωσε στο πόντο (52-53, 1:50 για το δεκάλεπτο), για να τον ακολουθήσει ο Ράταν Μέις με σουτ από τα 6,75μ και το νέο προσπέρασμα. Ο Μπλατ της έκοψε τη φόρα με τρίποντο και ο Μπράουν έβαλε την ομάδα του μπροστά με 3 πόντους στο τέλος της περιόδου (55-58).

Έμοιαζε λοιπόν πως ο δήμιος της ΑΕΚ θα ήταν ο Κόβαν Μπράουν. Με νέο τρίποντο δημιούργησε το 55-61 και γρήγορα η διαφορά έφτασε στο 55-65 με 6’53” για το τέλος. Οι γηπεδούχοι ήταν… υπνωτισμένοι. Τίποτα δεν πήγαινε καλά, ο Χάντερ πάλευε επιθετικά για να πλησιάσει η ομάδα του στο σκορ, όμως πίσω η ρακέτα ήταν ξέφραγκο αμπέλι. Ο Μπάτλερ μάλιστα με ντράιβ έκανε το 59-71 με την ΑΕΚ σε 15 λεπτά να έχει σκοράρει μόλις 17 πόντους την ώρα που η Χάποελ είχε βάλει 40!

Το τρίποντο του Ράταν Μέις στο 70-77 ήταν ουσιαστικά ανούσιο με ένα λεπτό πριν το τέλος, στη συνέχεια έκανε και το 72-77.  Η ΑΕΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια με γκολ φάουλ του Λαρεντζάκη, ο ίδιος πέτυχε και την συμπληρωματική βολή για το 75-77 με 9,2 για το τέλος με τον Γκρίφιν να κάνει φάουλ στον Φελντέιν με 8,3’’.

Ο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού είχε 1/2, ο Μέις κέρδισε το φάουλ, έχασε την πρώτη, έστειλε στον… καμεραμαν τη δεύτερη και η Χάποελ κατέκτησε ένα αναπάντεχο ροζ φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 42-31, 55-58, 75-79.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας