Απεργία στο ΚΔΑΥ Τρίπολης για δεδουλευμένα και δώρο

1563
κδαυ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Recycling South East LTD», του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών  (ΚΔΑΥ) Τρίπολης.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επειδή για μια ακόμα φορά δεν έχουν τηρηθεί οι έγγραφες υποσχέσεις της εργοδοσίας για πληρωμή δεδουλευμένων μαζί με την αναγνώριση των τριετιών προϋπηρεσίας και δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους δικαιούχους.

 

Μετά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα, η εργοδοσία δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα πληρώσει μισθοδοσία Νοεμβρίου μαζί με τα επιδόματα προϋπηρεσίας – για όσους εργαζόμενους είχαν πριν το 2012 – στις 17 Δεκεμβρίου, θα πληρώσει επίσης το δώρο Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου και τα ένσημα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στο τέλος του Δεκεμβρίου. Επίσης βελτίωσε τον φωτισμό στο χώρο της παραγωγής, αίτημα που υπήρχε για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία ενημέρωσε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ότι τελικά δεν θα πληρώσει τη μισθοδοσία του Νοέμβρη στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά θα δώσει ένα έναντι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να μη δημιουργήσουν πρόβλημα τη Δευτέρα που γινόταν το τεστ από την ΕΕΑΑ, αλλά ζήτησαν την εξόφληση της μισθοδοσίας τους την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Ούτε αυτό όμως δεν έγινε και έτσι ξεκίνησαν στάσεις εργασίας την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου διαπίστωσαν ότι τα δώρα Χριστουγέννων που κατέβαλε η εργοδοσία δεν ήταν για όλους τους εργαζόμενους. Έτσι, αποφάσισαν σήμερα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Επίσης, τους δήμους της περιοχής που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΔΑΥ Τρίπολης (Τρίπολης, Γορτυνίας, Μονεμβάσιας, Κορίνθου, Επιδαύρου, Ναυπλιέων) να πάρουν θέση και να εξασφαλίσουν μέσω της ΕΕΑΑ να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους και να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Τέλος, καλούν τους εργαζομένους της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ Τρίπολης. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας