Πορεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών στην Αθήνα

1807
πορεία
Με αφορμή τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη φεμινιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν για τα τελευταία γεγονότα.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πατριαρχία γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη είμαστε σε πόλεμο», φεμινιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και γενικότερα για τη βία κατά των γυναικών και τον σεξισμό.

Ξεκινώντας από την πλατεία Καπνικαρέας οι διαδηλωτές πέρασαν από του Ψυρρή, το Θησείο και τον Κεραμεικό, όπου κι ολοκληρώθηκε η διαδήλωση λίγο πριν τις 10 μ.μ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους «η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών για το 2017, ήταν η βία που υπέστησαν από το οικογενειακό συντροφικό τους περιβάλλον». «Χιλιάδες γυναίκες και θηλυκότητες βιάζονται, κακοποιούνται και εξοντώνονται καθημερινά πίσω από τις «καθαγιασμένες» πόρτες του οικογενειακού θεσμού, στους χώρους δουλειάς, σε σκοτεινούς δρόμους, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στα κρατητήρια και στις φυλακές από τους σύγχρονους «ανθρωποφύλακες». Και όσες γυναίκες αμύνονται απέναντι στην έμφυλη βία διώκονται, διαπομπεύονται και τιμωρούνται για την αντίσταση τους, καθώς οδηγούνται στη φυλακή». Και προσθέτουν: «παλεύουμε για φεμινιστικές συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά, για γυναίκες, θηλυκότητες, λοατκι+, μετάναστ(ρι)ες/προσφύγισσες, τοξικοεξαρτημένες, ανάπηρες, εργαζόμενες, άνεργες και φτωχές που θα αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη και μαζί θα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν».

Κινητοποίηση και στη Ρόδο το Σάββατο

Πορεία για τον ίδιο λόγο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και στην Ρόδο, τον τόπο του φρικτού εγκλήματος. Μέλη συλλογικοτήτων απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πύλη του Πανεπιστημίου, απ’ όπου θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

«Να είστε όλες και όλοι εκεί για να ακουστεί η φωνή μας. Να είστε όλες και όλοι εκεί για να μην βρεθεί καμία άλλη Ελένη νεκρή», αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας