Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις μου

3500
κυβέρνηση

Ενόχλησαν σφόδρα οι συνεντεύξεις μου στο Liberal.gr και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους υποστηρίζοντες τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «μένουμε Ευρώπη».

Γι’ αυτό οι μεν υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και «σιτιζόμενοι» από το «πρυτανείο» της εξουσίας κατέφυγαν σε αήθεις επιθέσεις και ύβρεις. Τους ενόχλησε η αλήθεια γιατί υπενθύμισα την παραβίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό και την επιλογή του, αντί να προχωρήσει σε ρήξη, παρ’ ότι ο λαός με 62% είπε ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο, να προχωρήσει στην υποταγή και στη μετάλλαξή του σε μνημονιακό κόμμα.

Ενόχλησε όμως και τους υποστηρικτές του «μένουμε Ευρώπη», γιατί δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν. Γι’ αυτό κατέφυγαν σε αποσιώπηση των όσων δεν τους συμφέρανε, παραποίηση και διαστρέβλωση των λεγόμενων μου. Είναι απαράδεκτο ο ΣΚΑΪ να αποσιωπά στα δελτία των ειδήσεων ό,τι δεν συμφέρει την αντιπολιτευτική του γραμμή στην κυβέρνηση, να παραποιεί και να διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου, ενώ ήταν απολύτως σαφής η συνέντευξη που είχα δώσει το μεσημέρι στην εκπομπή του σταθμού «Μαγκαζίνο».

Πουθενά δεν είπα εγώ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα». Αυτό που τόνισα ήταν η μεγάλη επιτυχία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, να γίνει συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου και να δοθεί προκαταβολή ύψους έως και 5 δισ. ευρώ από τα μελλοντικά κέρδη του αγωγού. Όσον αφορά το «σίριαλ» του πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, τόνισα ότι οι εισαγωγές γίνονται από τα διυλιστήρια. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να εξετάζει και να αξιολογεί την κάθε ευκαιρία και προσφορά ώστε να έχει φτηνότερες εισαγωγές.

Προφανώς ενόχλησαν τον σταθμό αυτά που είπα:

α) Ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το πραξικόπημα που έκαναν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης και Καμένος) μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετέτρεψαν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε νέο μνημόνιο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε ΝΑΙ στο τρίτο μνημόνιο.

β) Ότι η αντιπαράθεση για την κλήρωση στους σημαιοφόρους μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι «της πλάκας» γιατί κάπου πρέπει να δείξουν στον κόσμο ότι διαφωνούν, διότι είχαν ήδη συμφωνήσει στα κύρια άρθρα του νομοσχεδίου για την παιδεία που αφορούσαν τη γενίκευση και νομιμοποίηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και την εμπορευματοποίηση πλευρών της ανώτατης εκπαίδευσης.

γ) Το ότι υπενθύμισα ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είχε εναλλακτική πρόταση – απάντηση στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, την οποία είχε καταθέσει και αγωνίστηκε για να μην υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο. Τους ενοχλεί γιατί η εναλλακτική πρόταση αυτή που σήμερα προτείνει η ΛΑΕ είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

δ) Τέλος, φαίνεται ότι ενοχλεί όλους και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. η υπενθύμιση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και για το χρέος και για τις τράπεζες και τις ιδιωτικοποιήσεις και προσχώρησε στο νεοφιλελευθερισμό και στην αναγνώριση του χρέους.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, το οποίο δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την παράδοση των τραπεζών στα ξένα funds με την τρίτη απαράδεκτη ανακεφαλαιοποίηση που έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι τράπεζες για τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει «φορτωθεί» δισεκατομμύρια για τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία και η Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον έλεγχο μίας προοδευτικής αντιμνημονιακής κυβέρνησης για να εκδίδει το εθνικό νόμισμα, παρότι απεχθάνονται αυτή την προοπτική οι υποστηρικτές των μνημονίων, ντόπιοι και ξένοι. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων και όσοι προχωρήσουν σε αυτό θα καθίσουν στο «σκαμνί» και φυσικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πείσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από τα μνημόνια και μια θετική προοπτική για τη χώρα και τον λαό αποτελεί η έξοδος από την ευρωζώνη μαζί με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης του τόπου.

*Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, πρώην βουλευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας