Πλημμύρισε ξανά η Μάνδρα. Απάτη οι υποσχέσεις για αντιπλημμυρική προστασία

1515
μάνδρα

Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν χθες στην Μάνδρα Αττικής, μετά από τη μεγάλη βροχόπτωση. Η πόλη και η γύρω περιοχή φαίνεται να έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, με τις αρμόδιες αρχές και πρώτη απ’ όλες την Περιφέρεια Αττικής, να σφυρίζουν αδιάφορες. Εφτά μήνες μετά από τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς, κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει καν αρχίσει και οι κάτοικοι αναμένουν με αγωνία το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Η κακοκαιρία “Νεφέλη”, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρές βροχές, έντονες καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, έπληξε μεταξύ άλλων, και τη Μάνδρα Αττικής, ανακαλώντας στη μνήμη των κατοίκων την τραγωδία του περασμένου φθινοπώρου.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια. Η πυροσβεστική δέχθηκε, επίσης, πληθώρα κλήσεων και συγκεκριμένα 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Νέα Πέραμο και ακόμη 50 στη Μάνδρα.

Στην περιοχή εξακολουθούσαν μέχρι αργά τη νύχτα να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 50 άνδρες και 20 οχήματα. Στο σημείο προληπτικά βρίσκονται ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μία βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων σε:

  • Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας.
  • Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χ.λμ.
  • Έξοδος Μάνδρα (κόμβος 1) στην Αττική Οδό, ρεύμα προς Ελευσίνα.
  • Οδοί Κοροπούλη και Ρόκα, στη Μάνδρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας