Πλειστηριασμοί: Κρέμασαν πανό και σημαίες στην οροφή της κλούβας των ΜΑΤ

2695
πλειστηριασμοί

Συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. σε συμβολαιογραφείο στη Σταδίου 43

Μπλόκο από κλούβα με ΜΑΤ στην είσοδο

 
Στελέχη της ΛΑ.Ε. ανέβηκαν για άλλη μια φορά στην κορυφή αστυνομικής κλούβας, που παράνομα και αυθαίρετα είχε τοποθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στη στοά επί της Σταδίου 43, που βρίσκεται συμβολαιογραφείο, το οποίο πραγματοποιούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, σήκωσαν και κράτησαν για πολύ ώρα ανοιγμένο πανό της ΛΑ.Ε. που ανέγραφε ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Πιστά και σήμερα, Τετάρτη, 11/04/2018, στο αγωνιστικό ραντεβού τους κατά των πλειστηριασμών τα μέλη της ΛΑ.Ε διοργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Σταδίου 43, στην Αθήνα, που πραγματοποιούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μάλιστα μεταξύ άλλων πρώτης κατοικίας με τιμή προσφοράς 180.000 ευρώ και 2 μικρών γραφείων (40 τμ. και 31 τμ.) για χρέος 150.000 ευρώ.
Το κλίμα αστυνομοκρατίας δεν περιορίστηκε μόνο στην παράνομη τοποθέτηση της κλούβας πάνω στο πεζοδρόμιο, φράζοντας την είσοδο της στοάς αλλά και στην παρουσία δεύτερης κλούβας σε απόσταση λίγων μέτρων, ενώ πολλές διμοιρίες  των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες πίσω από την κλούβα εντός τη στοάς.
Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, και εκτός από το μπλοκ της ΛΑ.Ε συμμετείχαν και άλλες συλλογικότητες, όπως το ‘‘Δεν Πληρώνω” και η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών”.
Η πρώτη χαρακτηριστική και αγωνιστική στιγμή της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα ήταν, όταν μέλη της ΛΑ.Ε, αγνοώντας την αστυνομική καταστολή, έφεραν σκάλα και ανέβηκαν στην οροφή της αστυνομικής κλούβας, που παράνομα και αυθαίρετα είχε τοποθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην στοά στη Σταδίου 43, και σήκωσαν πανό της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών.
Η δεύτερη χαρακτηριστική στιγμή ήταν, όταν μέλη της ΛΑ.Ε “στόλισαν” με αυτοκόλλητα της ΛΑ.Ε, με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, την αστυνομική κλούβα και μάλιστα γύρω από το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
Και οι σημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που έγιναν σ’ όλη τη χώρα ανέδειξαν για άλλη μία φορά την αναξιοπιστία και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε σχέση με τη δήθεν δέσμευσή της, την οποία διακήρυσσε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα εκπλειστηριαστούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.
Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους κατα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σε όλη την χώρα διαμήνυσαν ότι ούτε η αστυνομική βία,ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Επίσης ότι το κίνημα που έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που σχεδιάζει από 27 Απρίλη. Διεκδικεί την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και την αντιμνημονιακή ανατροπή, για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική ο λαός, η νεολαία και η χώρα μας.

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση :
” Όπως βλέπετε, ο παρηκμασμένος και σάπιος πολιτικός κατεστημένος κόσμος έκανε διακοπές για το Πάσχα αλλά οι πλειστηριασμοί δεν έκαναν ούτε κάνουν διακοπές. Και αυτή την Τετάρτη, πασχαλιάτικα, γίνονται πλειστηριασμοί για να αρπάξουν ακόμη και ημέρες γιορτινές, τα σπίτια και την περιουσία του ελληνικού λαού. Αίσχος.
Τους βλέπετε εδώ στο συμβολαιογραφείο της Σταδίου. Κρύβονται σαν τα ποντίκια με κλούβες των ΜΑΤ για να μπορέσουν να κλέψουν, επειδή στην ουσία για κλοπή πρόκειται, πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες.
Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα:
Η χώρα αντιμετωπίζει τούτη την ώρα μεγάλες εθνικές απειλές. Δεν διστάζουν, όμως, αυτοί οι αθεόφοβοι που κυβερνούν τη χώρα και όσοι τους στηρίζουν,  να αρπάζουν αυτές τις κρίσιμες στιγμές τα σπίτια του ελληνικού λαού και τις μικρές περιουσίες του, ο οποίος λαός καλείται, κατά τα’ άλλα, να υπερασπιστεί την πατρίδα.
Πώς, όμως, μπορεί κανείς να υπερασπίσει αυτή την πατρίδα χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα και να είναι άστεγος; Είναι ντροπή. Για αυτό λέω, πέραν των άλλων, ότι αυτό που κάνουν με τους πλειστηριασμούς είναι και μεγάλη εθνική προδοσία”.

20180411_100341
20180411_102011

4143081
4143081

4042614
4042614

 
3974770
 
werecg1 (1)
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας