Παρουσία-συμπαράσταση της ΛΑΕ στην κινητοποίηση των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού

1281
κινητοποίηση

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/10/2018 και συγκέντρωση στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού (Αρχαιολόγοι, Φύλακες, Συντηρητές, Διοικητικό Προσωπικό, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί κτλ.) αντιδρώντας στην μεταβίβαση των αρχαιολογικών χώρων – πολιτιστικών μνημείων, στο Υπερταμείο.

Τα μουσεία και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστά και η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική.

Η Υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά κι ο Υφυπουργός Κώστας Στρατής, στην προσπάθεια τους να πείσουν τους εργαζόμενους να αναστείλουν την  κινητοποίηση, επισκέφτηκαν το πρωί στις 09:30 τον Ιερό Βράχο της  Ακρόπολης, δηλώνοντας ότι δενυπάρχει θέμα μεταβίβασης στο Υπερταμείο.

Ο Υφυπουργός μάλιστα, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, προσπάθησε να διασύρει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η απεργία μειώνει κατά πολύ τα έσοδα λόγω μη έκδοσης εισιτηρίων.

Το θράσος της Κυβέρνησης εκφράζεται για άλλη μία φορά. Αυτοί που κατηγορούν τους εργαζόμενους, είναι αυτοί που με τις ενέργειες τους μεταβιβάζουν την διαχείριση και την νομή των πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο.

Η Δέσποινα Σπανού μέλος της Π.Γ και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Λαϊκής Ενότητας, συμμετείχε στην κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων και την κατηγορηματική αντίθεση μας στην μεταβίβαση των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο. Είναι πρωτοφανές, μία Κυβέρνηση να μεταβιβάζει τους ξένους δανειστές και την πολιτιστική κληρονομιά του λαού. Η μεταβίβαση ήταν προσχεδιασμένη. Επελέγη από το Υπουργείο
Οικονομικών, συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αναλάβει και το «αρχαιολογικό κτηματολόγιο» άρα γνώριζαν πολύ καλά, τι επρόκειτο να μεταβιβαστεί. Δηλαδή, επέτρεψαν από εδώ και στο εξής, την διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να την ασκούν οι δανειστές.
Η Λαϊκή Ενότητα έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Ο Ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε Νίκος Χουντής, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήδη έχει κάνει δύο παρεμβάσεις όπου καταγγέλλει το σκάνδαλο μεταβίβασης των αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων, δηλώνοντας ότι παραβιάζει και το ελληνικό Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Η πολιτιστική κληρονομιά δεν παζαρεύεται, δεν ξεπουλιέται. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία αποτελούν την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα κι είναι απολύτως συνυφασμένα με την ύπαρξη μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας