Παράνομες και λανθασμένες όλες οι επικουρικές!

2033
επικουρικές
Η κυβέρνηση έκανε τον υπολογισμό τους με νόμους που έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί!
Να καταθέσουν αίτηση-δήλωση επιφύλαξης όλοι οι συνταξιούχοι!
Ιδού το υπόδειγμα της ΕΝΥΠΕΚΚ!

Με έκπληξη οι συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις του μηνός Ιουνίου 2020 υπολογισμένες βάσει των περικοπών των ν. 4051/2012 και 4093/2012, οι οποίες όμως έχουν κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματικές με την υπ’αριθ. 2287/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Επίσης παρακρατήθηκε παρανόμως ποσό (3-10%) ως Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ενώ η εισφορά αυτή έχει κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματική με τις υπ’αριθ. 244/2017 και 32/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο e-ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΕΑΕΠ) προέβη στον λανθασμένο υπολογισμό της σύνταξης Ιουνίου 2020 ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας επί της πιλοτικής δίκης που συζητήθηκε στις 10-1-2020, γεγονός που συνιστά εμμέσως και παρέμβαση σε εκκρεμούσα δίκη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ συνέταξε και προτείνει σε όλους τους συνταξιούχους του πρώην ΕΤΕΑΕΠ να καταθέσουν την παρακάτω Δήλωση Επιφύλαξης-Αίτησης.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους, όλους τους ασφαλισμένους και ολόκληρη την κοινωνία να μην ανεχτούν περαιτέρω εμπαιγμό στο ζήτημα της επιστροφής των παράνομων και αντισυνταγματικών περικοπών και να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας