ΠΑΜΕ-ΜΕΤΑ: Απεργοσπαστική η ηγεσία της ΓΣΕΕ

1124
παμε

Τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για υπονόμευση της απεργίας κατά των αντεργατικών μέτρων του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το ΜΕΤΑ και το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του ιδιωτικού τομέα έχουν εξαγγείλει απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αποτελούμενη από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, επιχειρεί να διασπάσει τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, προωθώντας, όπου μπορούσε “απεργία” στις 25 Σεπτεμβρίου και τελικά αποφασίζοντας “απεργία” για τις 2 Οκτωβρίου.

“Δεν θέλουν την απεργίαδεν θέλουν καμία αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην νέα επίθεση που δέχονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι εργασιακές τους σχέσεις και γι’ αυτό αντιδρούν σπασμωδικά, γιατί φοβούνται ότι και το μοναδικό «όπλο» που διέθεταν μέχρι τώρα, να προκηρύσσουν δηλαδή τη Γενική Απεργία, το έχασαν” τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ και συνεχίζει:

“Φαίνεται δεσμεύτηκαν απέναντι στα αφεντικά τους να συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και στην «μεταμνημονιακή» περίοδο. Έτσι στο όνομα της «ανάπτυξης», της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και του μεγαλώματος της πίτας, δέχονται να είναι πάλι οι εργαζόμενοι τα νέα θύματα. Να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς σταθερή εργασία και δικαιώματα.

Και η ανταμοιβή τους θα είναι η σύγκληση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η εγγύηση διεξαγωγής του από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, για να συνεχίσει αυτή η ηγεσία να διαχειρίζεται και το νέο πακέτο ΕΣΠΑ και να λειτουργεί ως υπάκουος εταίρος, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», για την άλωση των εργασιακών σχέσεων.

Η επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις σ’ όλη την Ελλάδα θα είναι η καλύτερη απάντηση στην απεργοσπαστική υπονόμευσή της από τη ηγεσία της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ”.

“Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – υπουργείου Εργασίας – εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

“Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία με φανερά πλέον ανταλλάγματα με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας. Ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Είναι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα Συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας