Ο Τσίπρας συνάντησε τον Putin ως πολιτικός ''υπάλληλος'' των ΗΠΑ

2275
Putin

Ο Αλ. Τσίπρας, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, είχε μια τυπική και ανούσια συνάντηση με τον Putin στο περιθώριο του Belt and Road Forumστο Πεκίνο.
Η απόσταση, από την περίοδο όπου ο Λαφαζάνης, ως υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άνοιγε το δρόμο, ειδικά με τον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος, για μια ειδική στρατηγική σχέση συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία, είναι πλέον χαώδης.
Τώρα, ο Putin βλέπει τον Τσίπρα στο Πεκίνο όπου συνευρίσκονται, περισσότερο από τυπική υποχρέωση, σε μια ανιαρή συνάντηση ρουτίνας και διεκπεραίωσης άνευ της παραμικρής ουσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς Putin δεν εδηλώθη τίποτα μετά την συνάντηση, ενώ ο Tσίπρας, περισσότερο για να διασώσει τα προσχήματα, μίλησε για την ανύπαρκτη ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.
Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος με το ”φτύσιμο” της Ρωσίας και την δορυφοροιποίηση της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, σε μια περίοδο που ο ρόλος της Ρωσίας αναβαθμίζεται στην Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, ενώ είναι η μόνη, σχεδόν, δύναμη που φοβάται η Τουρκία και μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας