Από την Γενική Απεργία της Τετάρτης στο Σύνταγμα και τις Πλατείες της Πέμπτης. Ο Μίκης και οι γενναίοι των γραμμάτων για ένα νέο κίνημα

3848
Obama

Όλα δείχνουν ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σε όλους σχεδόν τους εμπορικούς και επαγγελματικούς κλάδους της χώρας ενάντια στο τέταρτο πραξικοπηματικό μνημόνιο της καταστροφής, μπορεί να στεφθεί από μεγάλη επιτυχία, να γίνει μια απεργία σταθμός και να πάρει τον χαρακτήρα παλλαϊκής ενωτικής εξέγερσης, που να ταράξει συθέμελα το σάπιο και παρακμιακό μνημονιακό πολιτικό σκηνικό.
Η καθολική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης (17/5) και το απεργιακό τριήμερο και κυρίως η ενωτική αγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, γίνεται κρίσιμη υποχρέωση και ύψιστο καθήκον για όλους ανεξαιρέτως, πέραν από επιμέρους διαφορές., τους εργαζόμενους και όλον τον επαγγελματικό, εμπορικό, βιοτεχνικό κόσμο της χώρας.
Η φράση να μη λείψει κανείς και καμιά, αποκτά σήμερα μια άλλη σημασία που αφορά την επιβίωση του τόπου και του λαού μας.
Με τα μνημόνια της αποικιοποίησης, της δούλωσης και της λιτότητας δεν πάει άλλο.
Η Ελλάδα έχει εναλλακτική λύση χωρίς την τρόϊκα και τους δανειστές, χωρίς αποικιακά δεσμά και χωρίς κλεπτοκρατικές οικονομικές και πολιτικές ολιγαρχίες.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα με ισχυρή οικονομία και δικαιοσύνη, με ασφάλεια και πρόοδο.
Η πρωτοβουλία Μίκη και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης
Αποτελεί μια ευτυχή και φυσικά όχι τυχαία, σύμπτωση ότι μαζί με την απεργία σταθμό, που κηρύσσει ένα αντιμνημονιακό κοινωνικό πόλεμο ελπίδας, ήρθε να προστεθεί και μια άλλη εξαιρετική αγωνιστική πρωτοβουλία αισιοδοξίας στην εποχή των τεράτων.
Αναφερόμαστε στην πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης να καλέσουν την Πέμπτη (18/5), την άλλη μέρα της γενικής απεργίας, σε παλλαϊκή ενωτική διαμαρτυρία ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο, στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. και στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα ο μεγάλος αριστερός, ο αγωνιστής των δύσκολων καιρών, ο αδιαπραγμάτευτος δημοκράτης, ο φλογερός και αδάμαστος πατριώτης.
Κυρίως, όμως, και ίσως επειδή είναι όλα τα προηγούμενα, με το νου, τις πράξεις και την καρδιά του, είναι και ένας τριμέγιστος καλλιτέχνης, υμνωδός της ελληνικής ψυχής και προσκυνητής της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής χειραφέτησης.
Το κάλεσμα αυτήν την ώρα του δικού μας Μίκη και των γενναίων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που το συνυπογράφουν, για να ξαναζωντανέψουμε τις πλατείες μας ως χώρους ανυπακοής, αντίστασης, δημοκρατίας, συμμετοχής, αξιοπρέπειας, πολιτισμού και ανατροπής, είναι κάλεσμα ζωής που αφορά τις μνήμες μας και κυρίως το μέλλον μας.
Θα είμαστε όλοι/ες εκεί. Θα είναι η νεολαία πρώτα απ’ όλα εκεί. Θα υπάρξει νοερό ιστορικό απουσιολόγιο. Αυτοί που θα λείπουν αδικαιολόγητα, από αδιαφορία ή και από πεποίθηση, θα είναι αυτοί που πάντα έλειπαν. Αυτοί που πάντα έλεγαν “ναι” και πάντα καιροσκόποι, υποκλίνονταν ως ραγιάδες, ζώντας με τις θυσίες και το αίμα των θαρραλέων, των ανυπότακτων και των πρωτοπόρων.
Η Τετάρτη (17/5) και η Πέμπτη (18/5) μπορεί να αποδειχθούν μέρες μιας νέας ιστορικής αφετηρίας, ορόσημο για ένα νέο ξεκίνημα.
Η Iskra στηρίζει με όλη την ψυχή της την απεργία και την έκκληση Θεοδωράκη και των γενναίων και μας καλεί όλους να φανούμε αντάξιοι μιας μεγάλης αγωνιστικής ιστορίας, πετώντας στα σκουπίδια ένα πολιτικό σκηνικό εξαχρείωσης. Φωτιά και τσεκούρι στους μεταλλαγμένους, στους νεοραγιάδες και προσκυνημένους.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας