Ο ΣΥΡΙΖΑ, η “Ελληνική Λύση” και ο πακτωλός χρημάτων

11863
βελόπουλου

Αυτό που συμβαίνει με την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, διετέλεσε βουλευτής και βασικό στέλεχος του ακροδεξιού ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και στήριξε κοινοβουλευτικά τον δοτό μνημονιακό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αποτελεί πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει κατοχυρώσει όλο το δίκτυο των επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών στις βραδινές ώρες αιχμής, πληρώνοντας έναν αγνώστου ύψους πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να τον ελέγχει κανένας.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, που με την κάλυψή του έχει φιμωθεί η Λαϊκή Ενότητα, σφυρίζει αδιάφορα και τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι στο σκάνδαλο που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής πολυφωνίας στα επαρχιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία παραδίδονται χαριστικά σε ένα και μόνο πρόσωπο, προκειμένου να παίξει διαπλεκόμενα παιχνίδια.

Την ίδια, επίσης, σιγή ιχθύος τηρούν και οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, οι ίδιες που σπεύδουν σε σωρεία πολιτικών διώξεων κατά του Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ποινικοποιώντας το φρόνημα και τη δραστηριότητα για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης.

Εκτός από την κατάφωρη παραβίαση κάθε προεκλογικής δεοντολογίας και την προκλητική παρανομία που συντελείται με την κάλυψη του ΕΣΡ, των δικαστών και των εισαγγελέων, το αμείλικτο ερώτημα που προκύπτει αφορά στο ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης όλης αυτής της προβολής του δήθεν «αντιμνημονιακού» Βελόπουλου και του μορφώματος του οποίου εμφανίζεται ως επικεφαλής.

Στο ερώτημα αυτό οφείλει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με όλα τα δυνατά μέσα καλύπτει και στηρίζει απλόχερα τον Κυριάκο Βελόπουλο και την “Ελληνική Λύση”, για αυτονόητους μικροκομματικούς λόγους, που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση συγκεκριμένων δικτύων επικοινωνίας του μεταλλαγμένου κεντροαριστερού κυβερνητικού κόμματος με κύκλους της άκρας Δεξιάς.

Είναι ακριβώς αυτά τα δίκτυα επικοινωνίας που βρίσκονται πίσω και από την ανεπίτρεπτη πολύχρονη καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία, επίσης, προσφέρεται απλόχερα από την κυβέρνηση η δυνατότητα προβολής ακόμη και από τα κρατικά ΜΜΕ, την ώρα που τα τελευταία πνίγουν κάθε φωνή του Λαφαζάνη και της ΛΑ.Ε.

Σε όλους είναι γνωστό ότι υπάρχουν αδιαφανείς πηγές χρηματοδότησης του Βελόπουλου, που εξυπηρετούν την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τη διαφορά με τη Ν.Δ., σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές ή τουλάχιστον να μείνει αξιοπρεπώς στο πολιτικό κάδρο. Έστω κι αν αυτό έχει ως συνέπεια την εκτροφή απόψεων που ευνοούν το «αυγό του φιδιού».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός φυσικά από την απεγνωσμένη προσπάθεια εκλογικής επικράτησης και διατήρησής του στους κυβερνητικούς θώκους, προέχει ο πόλεμος κατά της Αριστεράς και κυρίως της ΛΑ.Ε. Οι πέραν της ΝΔ πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο βρίσκονται στο απυρόβλητο, αλλά μαζί τους πραγματοποιούνται συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει» Βελόπουλο και «Ελληνική Λύση» και ο Βελόπουλος, με τη σειρά του, δεν αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αναχώματος και του σκαμνιού για τη μείωση της διαφοράς με τη Ν.Δ. 

Βρόμικα παιχνίδια με βρόμικες σκοπιμότητες, που έχουν στόχο να πλήξουν ακόμη περισσότερο τον τόπο και τον ελληνικό λαό. 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας