Ο ρώσικος στόλος, εξοπλισμένος με βαλλιστικούς πυραύλους, πέρασε από τα Δαρδανέλια στη Μεσόγειο

1504
στόλος

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την αποστολή ρωσικών πλοίων στην περιοχή, τα οποία θα ήταν εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο του Κρεμλίνου αναφορικά με την ενίσχυση της παρουσίας του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου, όπως είχε δηλώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στη Συρία.

Το πολεμικό πλοίο «Nikolai Filchenkov 152» πέρασε την Τετάρτη από τα Δαρδανέλια, συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής. Το ρωσικό σκάφος απέπλευσε από τη Μαύρη Θάλασσα και αποστολή του είναι να περιπολεί στη Μεσόγειο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την αποστολή ρωσικών πλοίων στην περιοχή, τα οποία θα ήταν εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους για κάθε ενδεχόμενο. Όπως είχε τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος, στόχος είναι να αποφευχθεί η «τρομοκρατική απειλή».

Η Μόσχα έχει ήδη κατασκευάσει ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, προκειμένου να υποστηρίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας