“Ο Πειραιάς στην Αντίσταση”. Εκπαιδευτικές κινηματογραφικές προβολές

950
πειραιάς

Επιμορφωτικές κινηματογραφικές προβολές που αφορούν στα πολιτιστικά προγράμματα κινηματογράφου, αλλά και στην ευαισθητοποίηση πολιτιστικών σχολικών ομάδων διοργανώνει στις 22 και 23 Οκτώβρη ο Τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο του Δικτύου «Ο Πειραιάς στην Αντίσταση», που άρχισε πέρσι και θα λειτουργήσει και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Σκοπός του Δικτύου είναι η ανάλυση της περιόδου της Κατοχής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθώς και της οργάνωσης και ανάπτυξης του αντιστασιακού κινήματος του ΕΑΜ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των γύρω νησιών.

Στο πλαίσιο του Δικτύου, πέρσι, είχε πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ο Πειραιάς στην Αντίσταση: Λογοτεχνία – Θέατρο», όπου παρουσιάστηκαν οι λογοτέχνες Στέλιος Γεράνης, Έκτωρ Κακναβάτος και ο ηθοποιός Αιμίλιος Βεάκης, ενώ σχετικές δράσεις έγιναν και στα σχολεία της πόλης που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Οι κινηματογραφικές ταινίες που θα προβληθούν τώρα είναι:

  • Τρίτη 22/10:10:00 – 13:00 «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη» – «Ein Lied fur Argyris», Stefan Haupt.
  • Τετάρτη 23/10:10.00 – 12.00 «Πουλιά στο βάλτο», Αλίντα Δημητρίου. 12:00 – 13:00 «Η ζωή στους βράχους», Αλίντα Δημητρίου.

Οι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι κινηματογραφικών ομάδων και όσοι άλλοι υπεύθυνοι πολιτιστικών ομάδων επιθυμούν να προμηθευτούν υποστηρικτικό υλικό των ταινιών και να συμμετάσχουν στις προβολές, χρειάζεται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση polthdepeir@sch.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας