Τσαβούσογλου-Αρχηγός ΜΙΤ στην Τρίπολη: Συμφώνησαν σταθμούς ενέργειας-στρατιωτική συνεργασία-αρπαγή ελληνικής ΑΟΖ

869
λιβύη

Ενώ ο Μητσοτάκης γύρισε άπρακτος από τα Ιεροσόλυμα, παρότι έδωσε γη και ύδωρ στα γεράκια του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα με την υπογραφή του στο κοινό ελληνοισραηλινό ανακοινωθέν μετέτρεπε σε “εθιμικό” το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για την Τρίπολη πέταξε την Τετάρτη 17 Ιουνίου υψηλόβαθμο κυβερνητικό κλιμάκιο της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το φιλοτουρκικό Al Jazzera, στην Τρίπολη βρίσκονται σήμερα Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μπεράτ Αλμπαϊράκ, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ  Χακάν Φιντάν).

Την ίδια ώρα, δύο μεγάλες τουρκικές εταιρείες, η ΕΝΚΑ και ΤΣΑΛΙΚ ΕΝΕΡΖΙ θα παράσχουν ηλεκτρική ενέργεια στη Λιβύη, με την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ενέργειας στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση Σαράτζ. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, εξήγησε ότι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα τεθούν σε λειτουργία μέσα σε λίγους μήνες όταν υπάρξει σταθεροποίηση στη Λιβύη.

Από την πλευρά της, η Hurriyet ανέφερε πως οι συναντήσεις με τον Τσαβούσογλου γίνονται στο πλαίσιο της υπογραφής των δυο τουρκολυβικών συμφώνων για τη στρατιωτική συνεργασία και για την ΑΟΖ, τον περσινό Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας