Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση. Σταθερά μπροστά ο Ιμάμογλου από τον Ερντογάν

1006
ερντογάν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προπορεύεται σταθερά έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προτιμήσεις του κοινού για επόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων Avrasya.

Σε μια εκλογική μονομαχία για την προεδρία μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο Ιμάμογλου θα περνούσε τον Ερντογάν κατά 6,5 μονάδες, δήλωσε ο Κεμάλ Εζκιράζ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό site Diken.

Ο Ιμάμογλου έγινε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας μετά από μια μεγάλη νίκη στις τοπικές εκλογές του 2019, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο μαζί με τα ισλαμιστικά πρόδρομα κόμματα κυριαρχούσαν στο δήμο Κωνσταντινούπολης για 25 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος της Αγκύρας Μανσούρ Γιαβάς, ουσιαστικά ισοβάθμισε στις προτιμήσεις του κοινού στη δημοσκόπηση με τον Ερντογάν, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό μόλις κατά 0,2% χαμηλότερο από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ανήκει στο φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), αλλά πάνω από το 90 τοις εκατό των ψηφοφόρων HDP δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν οποιοδήποτε υποψήφιο της αντιπολίτευσης κατέβει στις εκλογές εναντίον του Ερντογάν, ανέφερε ο Εζκιράζ της Avrasia.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έχουν προγραμματιστεί για το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας