Ο Ν.Δένδιας χαρακτηρίζει ως «αυτοάμυνα» την κατοχή και τις δολοφονίες αμάχων

462
Ο Ν.Δένδιας χαρακτηρίζει ως «αυτοάμυνα»

“ To Iσραήλ , όπως και κάθε χώρα του κόσμου έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα “ .  Αυτό μόνο βρήκε να πεί ο Ν. Δένδιας , ολοκληρώνοντας τις συζητήσεις του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη .

Η φράση του Ν. Δένδια δεν παραλείπει μόνο το γεγονός ότι εκατοντάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι , μεταξύ τους πολλά παιδιά, έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ .

Το κυριότερο είναι ότι ο Ν. Δένδιας ξεχνάει πως ο Παλαιστινιακός λαός ζει δεκαετίες τώρα υπό κατοχή στην ίδια του την  πατρίδα , η οποία, ταυτόχρονα, συνεχώς εποικίζεται από Ισραηλινούς και ξεχνάει επίσης ότι η Γάζα , η πιο πυκνοκατοικημένη και εξαθλιωμένη περιοχή του κόσμου , αντιπροσωπεύει την πιο μεγάλη φυλακή στον πλανήτη.

Η διεκδίκηση πατρίδας και ο αγώνας ενός λαού για την πραγμάτωση της είναι ιερός και αντιπροσωπεύει σε κάθε περίπτωση την πιο γνήσια και δίκαιη έκφραση αυτοάμυνας .

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κινείται με γνώμονα  τις επιλογές της Τουρκίας και εφ΄ όσον η τελευταία, για τις δικές της επεκτατικές σκοπιμότητες, υποστηρίζει πρόσκαιρα και τακτικίστικα τους Παλαιστινίους , τότε η χώρα μας θα πρέπει να ταχθεί ενάντια τους , δικαιολογώντας την παράνομη κατοχή και τις βαρβαρότητες του Ισραήλ .

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί και δεν πρέπει η πατρίδα μας να λαμβάνει τέτοιου είδους θέσεις, γιατί γνωρίζουμε από εθνικοαπελευθερωτικούς και αντικατοχικούς  αγώνες οι οποίοι συναντούσαν την δήθεν “ αυτοάμυνα “ των κατακτητών  και δεν ξεχνάμε ότι η Βόρεια Κύπρος τελεί υπό την κατοχή της Τουρκίας και όχι μόνο η Κύπρος ( βλ. Συρία , Ιράκ , Λιβύη, Αρτζεμπαϊτζάν κλπ ) , τη στιγμή που η Τουρκία για λόγους ιδιοτελούς συμφέροντος και μόνο  «στηρίζει» τον Παλαιστινιακό αντικατοχικό αγώνα .

Και κάτι ακόμα πολύ κρίσιμο . Οι ΗΠΑ χάνουν συνεχώς έδαφος στην περιοχή και τον κόσμο και το Ισραήλ δεν θα μπορεί , το δείχνει και η παρούσα κρίση για όσους θέλουν να βλέπουν βαθύτερα τις εξελίξεις , να κρατάει για πολύ με την ομπρέλα των ΗΠΑ κάτω από την μπότα του τον Παλαιστινιακό λαό .

Η Ελλάδα θα είναι για πάντα στην άκρη της Ευρώπης και στα σύνορα της διακεκαυμένης Μ. Ανατολής . Το συμφέρον της χώρας μας είναι να κρατάμε ανοικτές γέφυρες με τις χώρες και κυρίως τους μουσουλμανικούς λαούς που σκέφτονται λογικά και απορρίπτουν τον “φονταμενταλισμό “ και όχι αυτές τις γέφυρες να τις κόβουμε και να τις καταστρέφουμε στο όνομα κάποιων εξτρεμιστικών σιωνιστικών κύκλων της Ιερουσαλήμ που δεν διαθέτουν νηφαλιότητα και ιστορικό ορίζοντα .

Π.Λ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας