Εκτάκτως στη Ραμάλα ο Δένδιας-Τουρκία πιέζει ασφυκτικά Παλαιστινίους για τουρκολυβικό μνημόνιο Νο2

475

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ΥΕ/ΑΕ Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Τα ερωτήματα για την επίσκεψη Δένδια στη Ραμάλα

Είναι προφανές γιατί κινητοποιήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και γιατί μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Ελλάδα θα παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ώστε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση και οδηγηθούμε σε ένα νέο ψευδεπίγραφο τουρκολιβυκό Μνημόνιο Νο2.

Γιατί αν κλιμακωθεί και η Τουρκία συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της, είναι δεδομένο πως θα το παίξει ενεργός προστάτης και θα στριμώξει ακόμα περισσότερο τους Παλαιστινίους ώστε να τους εκβιάσει για να υπογραφεί η συμφωνία ΑΟΖ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Μια συμφωνία η οποία- αν υπογραφεί- θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα και θα τινάξει στον αέρα την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ Riyad al Maliki άσκησε νωρίτερα κριτική εναντίον των χωρών που ομαλοποίησαν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

“Η ομαλοποίηση και η πορεία προς αυτό το αποικιακό ισραηλινό σύστημα χωρίς την επίτευξη ειρήνης και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής σε αραβικά και παλαιστινιακά εδάφη αντιπροσωπεύει υποστήριξη προς το καθεστώς του απαρτχάιντ και συμμετοχή στα εγκλήματά του”, δήλωσε ο Μαλίκι στη συνάντηση του OIC.

Αυτή η αποικιακή κατοχή πρέπει να αντιμετωπιστεί, να διαλυθεί, να τερματιστεί και να απαγορευτεί. Η πρόσφατα επιταχυνόμενη εξομάλυνση δεν θα έχει αντίκτυπο στα συναισθήματα του αραβικού κόσμου ούτε θα αλλάξει την εκτίμησή τους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας